‘Taxirit moet speciale beleving zijn’

Deel dit artikel

Taxi Marco breidt uit met limousine

Taxi Marco vervoert de gasten van meerdere hotels en restaurants in de regio. Om het avondje uit nog specialer te maken, heeft Marco van den Dool vanaf juli een extra service: een limousine die exclusief chauffeur zeven personen op luxe wijze vervoert naar de plek van bestemming. “Je kunt met zes personen tegenover elkaar zitten.’’

HARDERWIJK – De limousine is een verlengde Volvo van 6,16 meter lang en heeft zeven zitplaatsen. “De auto is door de firma Nilsson in Zweden omgebouwd en verlengd. Prinses Beatrix heeft zo’n zelfde model gehad dat bij ook deze firma is gefabriceerd’’, vertelt Marco. Hij heeft al een aantal keer proefgereden met de limousine. “Ik kan er mee door de Vischmarkt”, grapt de ondernemer. “Mensen zitten niet vaak in een taxi, dan wil je ze een speciaal gevoel geven. Zo’n limousine rijdt er verder in de omgeving niet. Het is een extra service die mensen apart kunnen boeken voor individuele ritten, arrangementen, bruiloften, partijen; kortom voor een exclusief avondje uit.”

De limousine kan geboekt worden voor een exclusief avondje uit. (foto’s: Marco Jansen)

Visie

Het past bij zijn visie over taxivervoer. “Representatief, betrouwbaar, professioneel, klantvriendelijk, en nu dus ook koninklijk vervoer”, zegt Marco met een knipoog.

Taxi Marco staat voor representatief, betrouwbaar, professioneel, klantvriendelijk en nu dus ook koninklijk vervoer.

Van hobby naar werk

Voor Marco van den Dool (45) is taxi rijden zijn leven. Inmiddels werkt hij vijf jaar voor zichzelf. Op zijn 27ste begon hij met taxi rijden als weekendchauffeur bij een taxibedrijf. “Ik werkte ieder weekend van 18.00 tot 5.00 uur ’s ochtends. Tijdens zo’n dienst kwam alles voorbij. Van bruiloft tot verjaardag, van ziekenhuisbezoek tot aan de kroeg. “Ik heb bijna 12,5 jaar bij dit bedrijf gewerkt en ontpopte me hier als de man van het weekend. Ik regelde alles en iedereen kende mij.”

Toen het bedrijf stopte in januari 2016, viel hij in een gat. “Ik miste mijn klanten, de afwisseling en voornamelijk de dienstverlening. Het werk was een hobby geworden. In oktober 2016 besloot ik voor mezelf te beginnen. Het was een gewaagde sprong want hoewel ik wel kon taxi rijden, komt er wel wat meer kijken bij het runnen van een eigen bedrijf.”

Voor de naam van zijn bedrijf hoefde hij niet lang na te denken. “Mensen in de horeca zeiden altijd: ‘Je moet Marco bellen’. Zo is het Taxi Marco geworden. Je belt niet naar een centrale, maar krijgt mij aan de lijn. Veel mensen die ik reed hebben mij opnieuw gevonden en door mond-tot-mondreclame zijn er ook veel nieuwe klanten bijgekomen.’’

Regionaal

Naast individueel personenvervoer (straattaxi) maken inmiddels zeven hotels, diverse restaurants en bedrijven in de regio gebruik van zijn diensten. “Het meeste taxiwerk doen we in de regio Harderwijk, Ermelo en Putten. Ook doen we vervoer voor evenementen en congressen.”

Het bestaande wagenpark van Taxi Marco: twee bussen en een auto, is op 29 juni uitgebreid met een limousine. (eigen foto)

Uitbreiding

Voor veel mensen is de taxi niet meer dan een vervoermiddel, maar Taxi Marco wil net wat extra’s bieden voor met name hotels, restaurants en B&B’s in de regio. Om die reden heeft hij zijn wagenpark – een auto en twee bussen – in juli uitgebreid met de limousine. “Ik voel me bevoorrecht dat ik door een taxirit vaak deel mag uitmaken van een speciale avond van mijn klanten. Ik vind het leuk om mensen onderweg wat te kunnen vertellen over de omgeving en heb me daarin verdiept en ingelezen in de geschiedenis van deze regio. Maar omdat ik hou van de diversiteit en het contact met mensen, wil ik het caféwerk zeker niet laten varen.”

,,Ik voel me bevoorrecht dat ik door een taxirit vaak deel mag uitmaken van een speciale avond van mijn klanten.”

Het bedrijf is uitgebreid met twee chauffeurs en één chauffeur in opleiding die dezelfde visie uitdragen. Zijn zus Corinne (40) springt waar nodig bij en ook Laurens de Kleine heeft zijn taxipas gehaald.

Zus Corinne springt waar nodig bij en ook Laurens de Kleine (links) heeft zijn taxipas gehaald. (eigen foto)

Zus van

Corinne vertelt: “In het begin keken de klanten raar op wanneer ze een vrouw ’s avonds laat of ‘s nachts achter het stuur zagen. Ze kenden immers alleen Marco. Ik stelde me voor als ‘de zus van’ en dan was het goed. De klanten vertelden zonder dat ik erom vroeg over de ervaringen met hem. Hij heeft nette auto’s, is representatief, komt altijd op tijd en met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer hij zegt dat het niet lukt, dan lukt het ook echt niet. De passie van Marco voor zijn taxiwerk heeft hij op mij overgedragen. Ik vind het leuk om mijn eigen baan in de zorg te combineren met taxiwerk wanneer hij me nodig heeft.”

Marco en Corinne van den Dool en Laurens de Kleine met de nieuwe limousine die vanaf 2 juli geboekt kan worden. (foto: Marco Jansen)

Taxi Marco
Tel:+31682535656
taximarco@kpnmail.nl
www.taximarco.jimdofree.com


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites