‘TV Frankrijk, een club voor iedereen’

Deel dit artikel

KNLTB-lidmaatschap is mijlpaal

Bij tennisvereniging Frankrijk is de afgelopen twee jaar veel veranderd. De 28 jaar oude club heeft nieuwe banen en verlichting en is sinds december 2019 aangesloten bij de KNLTB. In december 2020 is Jerrel de Paauw benoemd tot nieuwe voorzitter.

HARDERWIJK – De Paauw (34) heeft het stokje overgenomen van Jasper Laman-Jensen. Beiden kwamen in 2017 tegelijk in het bestuur. De Paauw was verantwoordelijk voor de activiteiten- en jeugdcommissie. “De verjonging in het bestuur heeft veroorzaakt dat wij als club meer open willen zijn. We zijn vernieuwend en willen een toekomstbestendige vereniging zijn. Die lijn zetten we al vanaf 2017 in en zal ik als opvolger van Jasper ook voortzetten.’’

Jerrel de Paauw is sinds december 2020 de nieuwe voorzitter van Tennisvereniging Frankrijk. (foto: Marco Jansen)

Toetreding tot de tennisbond is een mijlpaal voor de club. De Paauw is er trots op wat hij samen met het bestuur heeft bereikt. “Ik heb voorafgaand veel onderzoek gedaan naar de voors en tegens van een KNLTB-lidmaatschap. Hiermee kunnen we onze leden een betere tenniservaring bieden, omdat we nu ook competitie spelen. Spelers van buitenaf kunnen tijdens open toernooi bij ons tennissen en onze competitieteams komen bij clubs in de omgeving. Door deze toevoeging willen wij een club zijn die aantrekkelijk is voor (nieuwe) jeugd- en seniorleden. De bond biedt veel faciliteiten zoals de kennisbank (o.a. over ledenwerving), seminars voor besturen en themabijeenkomsten met andere verenigingen uit de omgeving. We konden door ons lidmaatschap ook subsidie aanvragen voor verduurzaming van het park. Zo hebben we onder meer  nieuwe LED-verlichting en onze banen vervangen. Van juli tot september zijn we drie maanden open geweest met achter elkaar drukbezochte toernooien, wat de eerdere omzetderving deels goedmaakte. Mede daardoor hebben we 2020 met zwarte cijfers afgesloten!”

Voordat de meerderheid overstag ging, was er een spannende algemene ledenvergadering op 11 december 2019. “Het was een drukbezochte avond, waarbij tweederde van de aanwezigen vóór heeft gestemd. Sommige leden waren bang dat het afbreuk deed aan de clubcultuur, en het lidmaatschap zou alleen maar geld kosten, maar voor de meesten is het een positieve draai om te komen tot een toekomstbestendige vereniging. Ondanks dat men huiverig was, zijn de barrières weggenomen. Het geeft de club nieuwe positieve energie. “Uit een analyse van ons ledenverloop zagen we de vergrijzing toenemen, hier moesten we iets aan doen.”

Open en gezellig

De club staat daarom open voor nieuwe leden en profileert zich met een open en gezellig karakter. “Mensen kenden ons als recreatieve, maar ook een gesloten vereniging. We hadden geen inmenging van buitenaf; de meeste leden hadden nog nooit op een andere club gespeeld. Dat heeft wel geleid tot een gezellige clubcultuur met veel interne toernooien en activiteiten. Er wordt geklapt als mensen van de baan afkomen en door het gezellige karakter zijn mensen verbonden met elkaar. We draaien allemaal zelf onze bardienst en daardoor zijn de prijzen laag. De visie voor de komende jaren is dat we een club voor iedereen willen zijn. We willen nieuwe doelgroepen aanspreken. Tennis kan bijvoorbeeld voor ouderen een sociaal tijdverdrijf zijn, maar ook de jeugd willen we achter de computer vandaan halen.”

Jeugdactie

Van de 330 leden zijn er 35 jeugdleden. De club gaat investeren in de jeugd. “We steken de contributie (70 euro per jaar voor een jeugdlid) in een uur gratis training op zaterdagochtend. Ook in de categorie 30-50 jaar willen we graag meer leden door een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden.”

Corona-abonnement

Tennis is in coronatijd één van de weinige sporten die nog wel doorgaan. Vanwege de corona-maatregelen zijn er op het park looproutes aangegeven en moet van te voren een baan via de KNLTB ClubApp gereserveerd worden Tot november kon je dubbelen en nu is het nog mogelijk om enkelspel te spelen. Omdat veel mensen nu thuis zitten en geen sport kunnen beoefenen, hebben we een corona-abonnement waarbij je voor 99 euro een jaar lang kunt tennissen. Zo krijgen nieuwe leden een goed beeld van wat de vereniging te bieden heeft, ook als we weer volledig open mogen. Nieuwe leden krijgen veel persoonlijke aandacht. “We willen ze echt leren kennen, zodat ze zich bij onze club welkom voelen.”

TV Frankrijk wil een club voor iedereen zijn. Eigen foto

Tennisvereniging Frankrijk
Walstein 102
3848 AR Harderwijk
info@tvfrankrijk.nl
www.tvfrankrijk.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites