Wielerronde van Horst & Telgt is feest voor de buurt

Deel dit artikel

ERMELO – Een jaar na het 50-jarig jubileum wordt op woensdag 3 juli de 51ste Wielerronde van Horst & Telgt verreden. De koers georganiseerd door stichting Wielerevenementen De IJsselstreek is vooral een lokale aangelegenheid. Zowel door Ermelose sponsoren, een ploegentijdrit met veel lokale wielerliefhebbers en het publiek dat naar de Zeeweg komt.

De organisatie, bestaand uit Wouter Pieper, Henk Hop, Simone Vliek en Jetty Koops wil een gezellige, sportieve avond neerzetten. Een geslaagde verandering is het openstellen van de tent voor al het publiek, waardoor dit ook dit jaar wordt herhaald. Sponsors die de wielerronde financieel mogelijk maken, krijgen een eigen vip-gedeelte. Hier zet Slagerij Uit de Bosch een buffet neer en staat de haringkar van Palingrokerij De Groot. Cafetaria ’t Zomernest en Strandhuys Nijkerk zorgen gezamenlijk voor de Snack on tour patatkraam die voor iedereen toegankelijk is.

Organisatie Wielerronde Horst & Telgt: Simone Vliek, Jetty Koops, Wouter Pieper en Henk Hop. (foto’s: Marco Jansen)

Ook voor de aankleding wordt veel gewerkt met Ermelose bedrijven. Zo zorgt Ronald Pul van Partyverhuur Ermelo voor de tent, wordt de inrichting van de finishstraat met onder andere dranghekken gedaan door Piet van der Meulen van Fence 4 Events en verzorgt Bert Onderweegs van Calumma de visuele uitingen. Vliek Tweewielers is hoofdsponsor van de wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften.  Oosterhoff Poolen sponsort de ploegentijdrit.

Het rondje in het buitengebied heeft een eigen karakter. Het parcours is een ronde van 1500 meter met lange rechte stukken en een enkele scherpe bocht. Bij het Rodeschuurderwegje en de Slagsteeg worden uit voorzorg strobalen neergelegd.

Door de toevoeging van de recreantenwedstrijd kwam er vorig jaar aanzienlijk meer publiek op de wielerronde af en de organisatie denkt dat deelname van lokale renners de populariteit ten goede komt. De ploegentijdrit om 18.00 uur gaat over negen kilometer; zes ronden van 1.500 meter. Hier hebben zes teams van minimaal vier renners (en maximaal zes) zich voor opgegeven. “Het voordeel van zes rondjes is dat het volle bak moet. Dat geeft altijd spektakel en zo blijft ook de gang in de wedstrijd.”

De hoofdkoers start om 20.00 uur; dan wordt 80 kilometer hard gereden en passeren de renners meer dan 50 keer de finishstraat.

(vlnr): deelnemer Joost van Norden, Wouter Pieper (organisatie) en Erwin Koops (Veluweklassement).

Veluweklassement

De Wielerronde van Horst & Telgt is de derde wedstrijd in het Veluweklassement. Dit klassement startte op Koningsdag (27 april) met de Koningsronde van Heerde, gevolgd op 8 juni door de Omloop van Nijkerk. De Ronde van Ugchelen op 24 mei werd vanwege wegwerkzaamheden geannuleerd. Na ‘Ermelo’ volgen nog de Ronde van Epe (11 juli), de Ronde van Elspeet (17 juli) en de Ronde van Nunspeet op 21 augustus, de finalekoers.

Erwin Koops meldt namens de organisatie dat er twee nieuwe sponsors bij zijn gekomen. Stevens Bike was al sponsor van de sprinttrui; Auto Versteeg Buurman is voor het eerst sponsor geworden van het amateurklassement. Allinq sponsort voor het eerst het klassement voor elite-beloften. “We hebben een tweejarige afspraak gemaakt, dus voor volgend jaar is het ook geregeld. Daarbij hebben we nu opvallende klassementstruien. Een blauwe leiderstrui voor de koploper in het Veluweklassement, een zwarte sprinttrui en een rode trui voor de amateurs. Dit is mogelijk gemaakt door Bedruk Textiel.”

Koops hoopt dat het Veluweklassement volgend jaar verder wordt uitgebreid met de terugkeer van Ugchelen. “Ook hebben we contact gelegd met Barneveld. Dat zou hartstikke leuk en mooi passen, met een beetje geluk zijn er volgend jaar acht koersen.


Bron:

https://www.ermelosweekblad.nl/sport/wielrennen/1044499/mooie-avond-in-horst-telgt

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites