Beleef de aanschaf van een maatpak

Deel dit artikel

Een koffietafel, twee paskamers, Chesterfield stoelen en een hertengewei aan de muur. De onlangs geopende showroom aan de Gunningweg in Nunspeet omschrijft eigenaar Johan Petersen als ‘een huiskamer voor mannen’. “Het is geen winkel, ik ben open op afspraak, maar je kunt hier wel de aanschaf van een maatpak beleven.”

De opening op 19 april was een groot succes. “Het was supergezellig, met hapjes en drankjes en buiten een grote tent. Ik rekende op een man of honderd maar uiteindelijk waren er vierhonderd bezoekers.”
Het was voor Johan een flinke investering om de inrichting helemaal naar wens te krijgen, maar het resultaat mag er zijn. “Dit is een modieuze mancave, een huiskamer voor mannen en een heerlijke, fijne plek. Met Chesterfield stoeltjes passend bij de whisky op tafel, een piano en een hoge koffietafel.”

Johan Petersen over zijn in april geopende showroom: „Dit is een modieuze mancave.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Ontspannen sfeer
Sfeer is belangrijk voor Johan. “Ik wil dat mensen zich hier echt op hun gemak en thuis voelen. Een gemiddelde man houdt niet van winkelen. Bij mij ga je aan tafel zitten, drinkt een bakje goede koffie en maakt een praatje over de politiek en het leven. Door het gesprek ontstaat een goede sfeer waarin het pak vanzelf ter sprake komt. Vaak praat ik met bruidegoms over hun aanstaande bruiloft.”

Johan Petersen: „De stoffen komen uit Italië en mijn kleermaker werkt vanuit Thailand.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Aan de inspiratiewand hangen foto’s van heren die bij Johan een maatpak hebben gekocht en die verschillende soorten pakken laten zien. Ook de aangeklede paspoppen geven een goed beeld. Door alles te laten zien beleeft de klant zijn aankoop veel meer. “Als iemand een bruin pak wil, maar ook een grijs pak ziet, ontstaan er veel verschillende mogelijkheden. Ze kunnen er ook schoenen, sokken of een das bij combineren. Overhemden en winterjassen heb ik ook. Dat werkt veel beter voor de klant, maar ook voor mij.”

Op de tafel liggen allerlei stalenmapjes van stoffen. (eigen foto)

Goed zittend pak
Op de tafel liggen allerlei stalenmapjes met stoffen. “De kleuren kan ik door het daglicht goed laten zien. In totaal liggen er 1500 stoffen en voeringen op tafel, in verschillende prijsklassen. Je begint bij de stoffen en dan ga je verder naar de voering, de binnenkant van de jas. Dit soort stoffen kun je personaliseren zoals je zelf wilt met je eigen naam en bijvoorbeeld de naam van je aanstaande. Dan volgen de knopen, de knoopsgaten, het stiksel en de revers. Je kunt een maatpak tot in detail helemaal zelf samenstellen. Dat is heel leuk, maar het belangrijkste is dat het pak goed zit. Dat is het grootste voordeel van een maatpak. Ik meet het lichaam met een meetlint op en daardoor zit het perfect, want niemand is symmetrisch. Een confectiepak in de winkel wordt wel symmetrisch gemaakt, maar een maatpak zit altijd beter.”

Johan Petersen: „Een confectiepak in de winkel wordt wel symmetrisch gemaakt, maar een maatpak zit altijd beter.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Op afspraak
Wie de showroom wil bezoeken om een pak samen te stellen, kan telefonisch of via whatsapp een afspraak maken. “Als de afspraak is geweest komt ongeveer vier weken later het pak binnen. De stoffen komen uit Italië en mijn kleermaker werkt vanuit Thailand. Dat is een familiebedrijf dat mij, mijn collega Bart Sanders in Vianen en de luxere hotels in Oostenrijk, Zwitserland en Engeland als klant heeft. Weliswaar kopen deze klanten in het hogere segment, maar een maatpak hoeft niet duur te zijn. Mijn pakken beginnen bij 750 euro en gaan tot 1250 euro, en alles daartussen. Dit is afhankelijk van materialen als merinowol, merinowol verweven met linnen of de exclusieve schapenwol van Kasjmir.”
Johan heeft ook casual spijkerbroeken op maat van een leverancier uit Italië. Hier kun je ook materiaal, kleur kiezen en laten personaliseren. “Voor 350 euro heb je een top broek.”

 

Bart Sanders Maatpakken
Johan Petersen
Gunningweg 3-7
8072 PB Nunspeet
06-23285737 (appen of bellen)
www.bartsandersmaatpakken.nl
Instagram: maatpakjohan


Bron:

https://tweevier.nl/nunspeet-magazine/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites