Business Club N.V. viert 10-jarig jubileum

Deel dit artikel

Van bijeenkomst in voetbalkantine tot regionale netwerkclub

’t HARDE /OLDEBROEK – Wat in 2014 begon als Business Club ’t Harde met twaalf leden is in tien jaar uitgegroeid tot Business Club N.V. met inmiddels 303 aangesloten bedrijven. Woensdag 14 februari werd het tienjarig jubileum gevierd bij Rhodos Wellness in Oldebroek en toastten 200 aanwezigen met champagne op de succesvolle ondernemersclub van oprichters Patrick Visch uit ’t Harde en Marcel van ’t Hul uit Elburg.

Ze waren 27 en 36 jaar toen ze tien jaar geleden samen het avontuur aangingen. Visch en Van ’t Hul kennen elkaar van SV ’t Harde, waar ze samen in een lager elftal voetbalden.

“Tien jaar geleden had ik als administrateur een eenmanszaak ingeschreven en zocht een manier om onder de ondernemers te komen. Die was er in de omgeving niet, en omdat ik actief was in de sponsorcommissie van de lokale voetbalclub, ben ik Business Club ’t Harde gestart. We mochten voor bijeenkomsten gebruik maken van de voetbalkantine”, vertelt Visch.

Met zijn ambitie en enthousiasme vond hij in Marcel van ’t Hul een medestander. “Hij was net gestopt bij werkgeversorganisatie VNO-NCW en als raadslid in Elburg en had de handen vrij om met zijn kennis en kunde ondernemers bij elkaar te brengen. Op 14 februari 2014 stonden we bij de notaris van Nunspeet om ons in te schrijven. Een week later, op een vrijdag, hadden we Jacco Vonhof als onze eerste spreker. Bijna elke maand was er op een woensdagavond een activiteit in de kantine van ’t Harde; als tegenprestatie sponsorden we de voetbalclub.”
Exact tien jaar na de oprichtingsdatum zijn er iets meer dan 300 leden aangesloten en dat konden Van ’t Hul en Visch bij de start niet bedenken. “Eind 2016, toen we drie jaar bezig waren, zaten we al op 100 leden. In september van dat jaar hebben we de naam gewijzigd naar Business Club N.V. (Noord-Veluwe). We kregen vaak de vraag van ondernemers buiten ’t Harde of ze wel lid konden worden, en na de naamswijziging kregen we er in een paar maanden 30 leden bij. Dit bleek een betere formule en inmiddels zijn we weer verder doorgegroeid. Onze leden komen uit de lijn van Harderwijk tot Zwolle, met ’t Harde, Oldebroek en Elburg als kern. Ook komt een aantal leden met Veluwse roots uit de Flevopolder.”

Patrick Visch (voorgrond) en Marcel van ’t Hul vierden 14 februari het 10-jarig jubileum van Business Club N.V. Foto: Stefanie van Dragt (Stories ’n Studios)

In de promotiefilm komen sprekers als Mona Keijzer, Rintje Ritsma en Vonhof voorbij en locaties zoals Van Werven, AWL en Van Klompenburg Hekwerken. De locatie voor het jubileum is het na een brand in 2021 volledig nieuwgebouwde pand van Rhodos Wellness aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Opnieuw is Vonhof de hoofdgast. De voorzitter van MKB-Nederland wil een verhaal houden over positiviteit, maar is vooral kritisch op ‘Den Haag’. “Er zijn voor ondernemers minder regels nodig, meer vertrouwen en een simpeler en voorspelbaarder beleid.”

Zo’n 200 bezoekers waren bij het jubileum in het nieuwe pand van Rhodos Wellness in Oldebroek. Lorenzo en Gea Huisman van Rhodos (midden) werden bedankt voor de ontvangst. Foto: Stefanie van Dragt (Stories ’n Studios)

Door alle animo is het voor Visch en van ’t Hul de uitdaging om de bijeenkomsten goed te faciliteren. “We hebben er acht per jaar; vijf in het voorjaar en drie in het najaar. Drie keer per jaar geven we een magazine uit; dit is een platform voor de leden om zich te presenteren met mooie ondernemersverhalen. Het programma van de Business Club N.V. heeft tien pijlers, waaronder een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein de Koekoek in ’t Harde dat we zelf beheren, een ontbijtclub, academy, startersprogramma, young businessclub en een directeurenprogramma. We hebben één keer een buitenlandse reis gemaakt; dat was anderhalf jaar geleden, naar Malaga. Dit jaar willen we een stedentrip maken naar Berlijn.”

De club wil ondernemers samenbrengen. Het moet gezellig zijn en het is mooi als je er wat kennis of contacten aan overhoudt, stelt Visch. “We zijn geen club van visitekaartjes, voorstelrondes en speeddates. Niks moet, het gaat ons om ontmoeting. Je ontmoet elkaar bij de Business Club.”

www.businessclubnv.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites