De topper als kers op de taart

Deel dit artikel

De meeste boxspring sets bestaan uit drie lagen. De basis is een boxspring, daar bovenop ligt het matras dat zorgt voor de ondersteuning. De topper kan eventueel worden toegevoegd voor extra comfort, doordat deze om het lichaam voegt. Richard Smit, slaapadviseur bij Slaapidee Nunspeet, geeft uitleg over de opbouw van een boxspring set en het belang van een goede combinatie.

“Collega’s in de branche, winkels en fabrikanten, denken nog weleens anders over de kwaliteiten van die verschillende lagen. Ze kiezen dan voor een stevig en stug matras en leggen het belang bij de kwaliteit van de topper. Zolang die maar goed is, kun je goed slapen. De topper moet dik zijn, het matras is minder belangrijk”, vertelt de slaapadviseur, die hier zelf een andere visie op heeft.

Slaapadviseur Richard Smit laat de opbouw van een boxset zien. (foto: Marco Jansen)

Ondersteuning en comfort

“Naar mijn beleving geeft het matras de ondersteuning en geeft de topper extra comfort. Het lichaam moet als geheel weg kunnen zakken. Het matras moet ervoor zorgen dat de heup goed ondersteund wordt, zodat je niet te ver wegzakt en ook de schouder moet ruimte krijgen, zodat de taille ondersteund wordt. De topper is een extra schuimlaag, die ervoor zorgt dat je in je bed ligt en niet er op. Door een topper sluit het bed nauwer op het lichaam aan; het voegt om het lichaam. Dit maakt het slapen extra comfortabel.”

De essentie is dat het matras en de topper past bij de persoon die er op ligt. “Een topper kan verschillende soorten schuimen bevatten. Hierin zit onder andere koud schuim, traag schuim of latex en dat in verschillende variaties. Wanneer het matras te stug is, wordt de topper teveel geplet omdat het lichaam niet kan wegzakken. Vergelijk het met een topper die op de grond ligt. Een matras moet meegeven en de combinatie van matras en topper moet wel samenwerken. Wij kunnen daar persoonlijk advies over geven en dit laten zien met voorbeelden van schuimverschillen.”

Naast slaapcomfort geeft de topper praktisch comfort. “Als één topper over twee matrassen ligt, verdwijnt de naad. Het alleen maar hoeven opmaken van de topper geeft gemak.”

Slaapadviseur Richard Smit. Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Vervanging in fases

Als mensen terugkomen van vakantie hebben ze vergelijkingsmateriaal en dat is vaak het moment om over vervanging van een bed na te denken. “Als een bestaande boxspringset niet meer lekker ligt, is de topper als eerst aan vervanging toe, dit gebeurt tussen 5-7 jaar. Een goed matras wordt tussen 10-14 jaar vervangen en als laatst is na 20 jaar de boxspring aan de beurt.” Smit benadrukt dat een complete boxspring set vervangen een kostbare aangelegenheid is en niet altijd nodig is. “Waar wij uniek in zijn is dat wij in veel gevallen de kern van het matras – het interieur – kunnen vervangen. Negen van de tien keer is dat een pocketvering met een schuimlaag. De fabrikant waarmee wij samenwerken maakt hoogwaardige kwaliteit schuim, wat veerkrachtig is. Dit kan in verschillende diktes en maten, zodat je de bestaande hoes om het matras kunt behouden. Dit vervangen van de kern is voordeliger en duurzamer dan de aanschaf van een compleet nieuw matras.”

Slaapidee kan in veel gevallen de kern van het matras vervangen. (foto: Marco Jansen)

Beoordeling aan huis

De slaapadviseur kan indien nodig aan huis beoordelen of de boxspring – de onderste laag – nog geschikt is voor een volgende ronde. “Een ouderwetse binnenvering wil nog weleens doorhangen. Wij kunnen beoordelen of de boxspring nog sterk genoeg is en voldoende ondersteunt. Dan weten wij ook aan welk comfort de klant gewend is, kunnen daarop voortborduren of wanneer het niet bevalt, iets nieuws adviseren. Dit is een service en deze persoonlijke benadering is ook de kracht van onze winkel in het dorp.”

Wil je uitleg hebben of het zien en voelen, kom dan voor meer informatie naar de winkel.

Slaapidee Nunspeet

Ds. Martiniuslaan 8-10 (aan de Markt)
8071 GW Nunspeet
0341-256721
nunspeet@slaapidee.nl
www.slaapidee.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites