Met bootfeest op de Caroline genieten op het water

Deel dit artikel

Een bruiloft of verjaardag vieren, een personeelsfeest of een gender reveal party. Wil je een feest of partij organiseren, dan is bij Rederij Randmeer in Elburg veel mogelijk. Jacqueline Hoekman en haar team willen mensen naast een gezellige sfeer aan boord laten genieten van de omgeving tijdens een vaarevenement op het Veluwemeer.

Het motorpassagierschip Caroline is 27 meter lang en kan door de geringe diepteligging ook dicht langs de eilanden van het randmeer varen. “Bij de Bremerberg liggen drie eilandjes, waarvan één met een haventje. Mensen worden verrast als we daardoorheen varen, door de begroeiing ervaar je het alsof je door de Biesbosch vaart. Mooi aan het Veluwemeer zijn ook de zwanen die je ziet zwemmen en als je geluk hebt, zie je ook de Flamingo’s die bij Elburg zijn neergestreken”, vertelt Jacqueline Hoekman, die sinds begin 2023 het schip geheel in handen heeft.

Motorpassagierschip Caroline in de haven van Elburg.

Als mensen de rondvaartboot gehuurd hebben, kunnen ze heerlijk op het buitendek zitten om te genieten van de omgeving en de natuur en lekker eten van een bordje warm of koud buffet.

“Mensen die dit overdag doen, kunnen ook kiezen uit een eenvoudige lunch en een broodbuffet en verschillende soorten koffietafels, de een wat luxer dan de ander. ’s Avonds hebben we een koud- of een koud-/warmbuffet. Hiervan zijn er diverse samenstellingen en ook is er de mogelijkheid tot diner aan tafel. Dan zit je op een vaste plek, maar bij een buffet kun je gaan zitten waar je wiIt. De boot staat helemaal ter beschikking van het eigen gezelschap.”

Wie bijvoorbeeld een bruiloft op de Caroline wil vieren, huurt het schip meestal voor vier uur. Hiervoor bestaan arrangementen. “Als iedereen om bijvoorbeeld 18.00 uur aan boord is, varen we af. Meestal beginnen we dan met koffie en gebak of een petit four. Een uur later serveren we een koud/warm buffet. Af en toe willen mensen voor een bruiloft ook muziek aan boord of een klein bandje. Meestal zijn deze feesten later op de avond, van 20.00-24.00 uur. Uiteraard verzorgen we ook de ouderwetse feestavonden met een drankje en een bittergarnituur.”

Met het verhuurwerk faciliteert Jacqueline groepen tot maximaal 70 personen, zodat iedereen voldoende ruimte aan boord heeft. Vanaf 20-25 personen kan zij een mooi buffet samenstellen. “Onze cateringarrangementen zijn voor vier uur. Dat is een all-in prijs en dan weten mensen van tevoren wat ze kwijt zijn. Dit wordt ook het meeste afgenomen, er zijn maar weinig mensen die de consumpties afzonderlijk betalen die ze gebruiken. Het cateringarrangement heeft een vaste prijs per persoon; de bootprijs is niet afhankelijk van het aantal personen.”

Meestal komen geïnteresseerden eerst aan boord om het schip te bekijken. Dan bespreekt Jacqueline de wensen. “We houden ook rekening met mensen die een speciaal budget hebben. Er is altijd wel een mouw aan te passen.” Voordeel van de ligplek in Elburg is het gratis parkeren op de Oude Vos, op 200 meter van de havenkade vandaan.

Jacqueline werkt met een leuk team, dat goed op elkaar is ingespeeld. “Het nautische team bestaat uit twee kapiteins die elkaar afwisselen en het horecateam bestaat uit circa acht medewerkers. “De sfeer is altijd gezellig onderling en met de gasten. Mensen hebben plezier en genieten van de omgeving. De stuurhut staat altijd open en we merken dat mensen het leuk vinden om een praatje met de kapitein te maken, daar staan we ook voor open.”

Het evenementenseizoen loopt het hele jaar door, maar zeker als je op zaterdag wilt varen, adviseert Jacqueline dit op tijd aan te vragen. “Je hoeft de catering dan nog niet te bespreken, maar kunt wel een optie nemen op een datum. Deze blijft staan, tot er iemand anders ook voor die datum wil bespreken. Dan neem ik contact op en heb je 24 uur de tijd om te beslissen.”

Rederij Randmeer
Havenkade Elburg
Tel: 06-10951386
info@rederijrandmeer.nl
www.rederijrandmeer.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites