Met goede fiets klaar voor het seizoen

Deel dit artikel

Met het voorjaar in aantocht krijgen veel mensen kriebels om weer te gaan fietsen. “April is de start van het fietsseizoen en belangrijk is dat de fiets dan weer goed op orde zodat ze zonder problemen kunnen fietsen”, aldus Fietsspecialist Jacob Bonenberg uit Nunspeet.

Fietsspecialist Jacob Bonenberg ziet dat het na één of twee dagen mooi weer in maart gelijk drukker wordt in de winkel aan de Laan 16 in het centrum van Nunspeet. “Zeker na de afgelopen periode van vier à vijf maanden regen krijgen mensen weer zin om te fietsen en daarin te investeren. Er worden meer fietsen gebracht voor onderhoud en reparatie en ze komen voor nieuwe fietsen. Een stukje preventief onderhoud is ook heel belangrijk.”

Fietsmarkt in beweging

De fietsmarkt is enorm in beweging. De vraag fluctueert de laatste jaren sterk en fietsleveranciers worden uitgedaagd om de juiste voorraad aan te houden. “2019 was een normaal jaar, maar in 2020 en 2021 nam de vraag naar fietsen sterk toe, doordat er in de coronatijd vrijwel niets meer mocht behalve fietsen en wandelen. In 2022 was dat nog aan de gang, maar merkte je een teruggang in de verkoop. Dit zette zich door in 2023 en het lijkt erop dat 2024 weer een normaal jaar gaat worden; zoals voor corona, met gezonde voorraad en niet al te lange levertijden.”

Service, onderhoud en garantie

Belangrijk onderscheid voor de detaillist is het traject ná aankoop van een fiets. Wie bij Fietsspecialist Bonenberg een fiets koopt, is verzekerd van goede service, onderhoud en garantie, belooft de fietsspecialist. “Het aan- en verkopen van een fiets is niet zo moeilijk, maar het verhaal erna is veel belangrijker. Als klanten een fiets bij ons kopen, krijgen ze binnen nu en een aantal jaar service, onderhoud en garantie van ons. Het streven is zorgen dat de klanten 100% tevreden zijn, maar ook blijven. Voor service, garantie maar ook voor elk dingetje waar ze niet blij mee zijn, bijvoorbeeld een zadel dat niet lekker zit, kunnen ze bij ons terugkomen. Wij staan al 32 jaar voor de beste service, garantie en het goede gevoel dat mensen moeten hebben.”

Jacob Bonenberg: “Wij staan al 32 jaar voor de beste service, garantie en het goede gevoel dat mensen moeten hebben.” Foto: FotovandeBiezen / Hollandluchtfoto

Hoog percentage tevreden klanten

Dat ziet Bonenberg terug in de Google reviews en de reviews op de website. 99% van de klanten heeft goede tot zeer goede ervaringen met Fietsspecialist Jacob Bonenberg op basis van rond de 600 beoordelingen. “Ik ben trots dat deze reviews, die mensen geven na reparatie of aflevering van een nieuwe fiets. Hierdoor zijn we erkend vijf sterren specialist. Dit betekent dat we het goed doen. Ik niet alleen, maar met een team ongeveer tien mensen: monteurs en verkopers. We doen dit samen en hier ben ik enorm trots op.”

Fietsspecialist Jacob Bonenberg

Laan 16
8071 JA Nunspeet
Tel: 0341-258520
info@fietsspecialistnunspeet.nl
www.fietsspecialistnunspeet.nl​


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites