Waterbeleving met glimlach op exclusieve speedboot

Deel dit artikel

Nunspeter Patrick Fliers maakt droom waar

Snelheid en exclusieve voertuigen is al zijn passie sinds hij een klein jongetje was. Zo ontstond ook de interesse voor exclusieve en luxe boten. Nu heeft Patrick Fliers zijn droom waargemaakt. Niet alleen is hij privéchauffeur in oldtimers; ook verhuurt hij zichzelf als privéschipper op zijn eigen luxe speedboot: de Hermes Speedster.

Rièra is Spaans en betekent lach. Met een glimlach beleeft Patrick Fliers (22) zijn avonturen op het water. Sinds mei 2019 organiseert de Nunspeter met zijn onderneming Rièra B.V. vaartochten voor ondernemers en particulieren. “De beleving op de Hermes Speedster is bijzonder, want ik vaar als enige met enige exemplaar op de Nederlandse wateren. Het geeft veel bekijks en positieve verbale en non-verbale reacties als ik met deze speedboot over het water ga.”

Ook de boot zelf is uniek in zijn soort, weet Patrick. “De boot is geïnspireerd door de Porsche 356 uit 1959. Dat is vooral te zien aan de achterkant, die eruit ziet als een Porsche. Kwaliteit vind ik belangrijk en de handgemaakte details spreken mij aan. De Hermes Speedster heeft een jet-aandrijving. Dit maakt de boot erg speels en zorgt voor een diepgang van maar 25 centimeter. Je kunt overal varen, ook in ondiep water.”

Patrick huurde vroeger samen met zijn vader boten. Hij heeft vorig jaar zijn vaarbewijs behaald om in snellere en grotere boten te kunnen varen. “De vrijheid die je hebt op het water, dat je overal heen kunt, en het water dat achter je wegspuit als je snel vaart, vind ik prachtig om te zien. Ik kan daar uren naar kijken. Met een topsnelheid van 75 kilometer per uur heb je het gevoel dat je over het water zweeft en is een vaarbewijs verplicht.”

Patrick Fliers over de Hermes Speedster: ,,De boot is geïnspireerd door de Porsche 356 uit 1959.”

Mentor

Al als kind had hij al de droom om in snelle voertuigen te rijden. Elke keer als hij ‘supercars’ over de weg zag rijden, toverde dat een glimlach op zijn gezicht. “Het was mijn droom om zelf in zo’n auto te rijden en op mijn 18e, toen ik zelfstandig mocht rijden, werd die droom realiteit.” Dat is te danken aan Huib van de Vecht, de voormalige eigenaar van GPS Nunspeet, die Patrick leerde kennen bij de GPS, een slachterij in Nunspeet, waar hij nog parttime werkzaam. “Huib is nu 72. Ik zie hem als een voorbeeld. Hij wilde nooit de grootste zijn, wel de beste. Huib is een soort mentor voor mij, aan wie ik alles kan vragen. Hij begon met het slachten van kippen in zijn tuin en kocht gaandeweg alle aandelen van de GPS. Dit bedrijf heeft hij groot gemaakt en inmiddels heeft hij het verkocht. Huib heeft een autocollectie van oldtimers en exclusieve auto’s als Bentley, Mercedes Maybach, Rolls Royce en een Ferrari. Als hij met zijn jacht weg ging, mocht ik hem en zijn gezelschap regelmatig wegbrengen naar de boot en weer ophalen als privé chauffeur. Ik trok vaak met hem op en vroeg hem hoe het ondernemerschap in elkaar zat. Mijn passie voor auto’s, boten en ondernemen groeide en zo ben ik mijn eigen bedrijf gestart.”

Boothuis

Via Huib van de Vecht kwam Patrick ook in contact met Jaap en Nick Frens, twee Nunspeetse ondernemers met een botenbedrijf. Nick Boats is importeur en dealer van de Hermes Speedster, die in Griekenland met de hand worden gemaakt door de firma Seven Seas Yachts. “Nick heeft in Harderwijk een boothuis en ik heb hier een ligplaats. Dit is een opstapplaats om met mensen te gaan varen en de boot te laten zien.”

April vorig jaar waagde Patrick de sprong in het diepe en kocht zelf een blauwe variant van de Hermes Speedster. Aangezien er aan het exclusieve vaartuig het prijskaartje van 120.000 euro hing, moest hij hier externe financiers voor zoeken. Maar een jaar later bevestigt Patrick volmondig dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. “Het afgelopen jaar beleefde ik in een rollercoaster. Mijn droom was een eigen bedrijf starten en nu vaar ik met veel enthousiasme ondernemers en hun zakelijke relaties rond om hen een onvergetelijke dag op het water te bezorgen. Ik vind het super om mijn passie zo te kunnen delen. Aan hun reacties merk ik dat zij plezier hebben en dat geeft mij een voldaan gevoel.”

Patrick Fliers: ,,De vrijheid die je hebt op het water heb, vind ik prachtig.”

De boot ligt afwisselend een maand in Harderwijk, een maand in de Loosdrechtse plassen (omgeving Utrecht) en in Amsterdam. “In Harderwijk varen we over het Veluwemeer, in Amsterdam vaar ik met klanten door de grachten of ik zoek de natuur van de Loosdrechtse plassen op. Boven het boothuis in Harderwijk verhuurt Nicks Boats de Loft Harderwijk. Door een gecombineerd arrangement kunnen de gasten een rondvaart maken langs Harderwijk en door het Waterfront. Ik vertel over de geschiedenis van de stad en zo wordt hun verblijf k nog aangenamer. Vorig jaar ben ik met Jaap en Nick naar Berlijn geweest om hun boot te showen op een beurs. Zo helpen we elkaar.”

In Harderwijk vaart Fliers rond door de haven en het Waterfront.

Pakketten

Rièra biedt keuze uit drie pakketten: twee uur vaarplezier, vier uur en zes uur varen. “Het tweede pakket is vier uur varen inclusief een lunch of diner, waarvoor we afmeren aan de boulevard bij een restaurant, bijvoorbeeld Ratatouille in Harderwijk. Het pakket van zes uur is zowel met lunch als diner, inclusief ophaal- en terugbrengservice in een Bentley, ook door Rièra verzorgd. De reguliere arrangementen zijn met minimaal één en maximaal vier personen.”

In tijd van corona geldt echter de restrictie dat Patrick maar één gast mee kan nemen het water op. “Het vaarseizoen is in april begonnen en tot nu toe heb ik acht keer gevaren. Het loopt nu anders, maar ik verwacht dat er in de zomer toch wel wat versoepeling komt voor de vaart en dat ik twee passagiers kan meenemen. Zo worden de tochtjes nog gezelliger.”

 

Naast zijn eigen bedrijf is Patrick derdejaars student HBO ICT op Hogeschool Windesheim in Almere. “In de toekomst start ik mogelijk een onderneming in websites ontwikkelen, maar voorlopig focus ik me op uitbreiding van vaaruren met Rièra. Buiten het seizoen ga ik als privéchauffeur ondernemers, relaties en bruidsparen vervoeren voor een beleving op de weg.”

Bij de langere tochten vaart Rièra ook de randmeren op.

Rièra

Tel: 06-30626588

Strekdam 82-1 Harderwijk (boothuis Nicks Boats)

info@riera.nl

www.riera.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites