Bewoners enthousiast op kijkdag De Postkamer

Deel dit artikel

‘Al 40 jaar vrienden en straks buren’

PUTTEN – Zo’n 50 belangstellenden waaronder nieuwe bewoners, familie en potentiële kopers kwamen zaterdag 22 mei ondanks het slechte weer naar de tweede kijkdag van De Postkamer. Het nieuwbouwcomplex in het centrum van Putten met zestien appartementen wordt in juli opgeleverd.

Eén van de penthouses fungeerde als koffie-/ontvangstkamer. (foto’s Marco Jansen)

Eén van de penthouses op de derde verdieping fungeerde als ontvangstruimte. Wie de regen had getrotseerd, werd getrakteerd op koffie en een Puttens gebakje. De kijkdag was er voor ontmoeting en kennismaking, maar voor de bewoners toch vooral om de laatste stand van zaken van hun appartement te bekijken. “Ik heb ze zoveel mogelijk buiten de deur proberen te houden, maar nu willen ze alles zien. We zitten acht a negen weken voor de oplevering in de laatste fase van afbouw: het schilderwerk en sanitair moet nog gedaan worden’’, aldus aannemer Rob Oud van Hoevedorp combinatie.

Aannemer Rob Oud (geheel rechts) probeerde iedereen even te spreken.

Hij probeert iedereen even te spreken. “We krijgen tot nu toe alleen maar positieve reacties en iedereen heeft ook wel vragen. Mensen zijn is nieuwsgierig, dat maakt het leuk.’’ De indruk van de bewoners is dat het allemaal mooi en prachtig is. Een potentiële koopster oriënteert zich. In één van de penthouses (inclusief balkon 133 m2 groot) gaan de kleinkinderen van Kees van Huigenbos op onderzoek uit.

Hij en zijn vrouw Jeanet (62) hadden vroeger Puttens Modeshop. ,,We hebben dit appartement gekocht vanwege de zonligging en het grote balkon. Eigenlijk ben ik nog niet toe aan een appartement, maar we hebben snel toegehapt, want er is niet zoveel keus. Dit appartement heeft veel privacy. Door de bouwer is alles hoogstaand en ontzettend netjes afgewerkt. Alle vensterbanken zien er perfect uit’’, vindt Kees van Huigenbos, die toegeeft dat hij stiekem wel eens ging kijken als de werklui pauze hadden. De Puttenaar is vrijdag 70 jaar geworden en is blij met de locatie middenin het centrum. ,,Zodat ik lopend naar de kerk en de winkels kan.”

Hun onderburen worden Gerrie en Jan Duits. ,,Bijzonder is dat we al 40 jaar bevriend zijn. Het grapje was altijd dat we samen in het bejaardenthuis zouden gaan wonen en nu worden we buren. Gijs (ontwikkelaar, red.) en zijn vrouw Jannie zijn ook vrienden van ons, maar het is toeval dat we dit konden kopen. We komen van een boerderijtje met 5000 vierkante meter grond. Je bent buiten altijd bezig, maar mijn man kreeg problemen met zijn rug. Hij is vandaag 71 geworden en ik word in september 70. Caroline, de dochter van Kees, was zoekende en heeft ons huis gekocht.”

Gerrie spreekt de uitvoerder nog over een lichtpunt op het terras. ,,We hadden een open haard als meerwerk opgegeven maar daar hebben we van afgezien, omdat we teveel ruimte in moesten leveren. We hebben gekozen voor een glazen deur van staal om licht en ruimte te creëren.” Ze kijkt uit naar het nieuwe appartement. ,,Je kunt nog lekker buiten zitten op het terras en hier komen meer mensen van dezelfde leeftijdsgroep wonen. Iedereen gaat bij elkaar kijken en wij hebben net een echtpaar uit Hattem leren kennen dat recent heeft gekocht. Het kan niet snel genoeg gaan. Hopelijk is dit ons laatste huisje.’’

Gijs van den Bor ziet tevreden hoe mensen enthousiast zijn over het gebouw. ,,Ik zag er een beetje tegenop om te gaan bouwen, maar tot nu toe is alles keurig uitgevoerd. De aannemer en uitvoerder zijn gewone jongens, dat overleg loopt goed. Alles is super voor elkaar, er is niets gebeurd wat problemen gaf. Het is degelijk gebouwd met goede en mooie materialen, waarop niet wordt bezuinigd. Zij vinden het ook leuk om zo te kunnen bouwen.”

De kijkdag was ook een ontmoetingsmoment.

De oplevering is over 8 weken medio juli.

 

Aanzicht Achterstraat (foto’s Gijs van den Bor)

Aanzicht Dorpsstraat


Bron:

https://www.deputtenaer.nl/lokaal/wonen/685788/bewoners-enthousiast-op-kijkdag-de-postkamer

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites