Lekker Blauw: gezond & hip

Deel dit artikel

Daghoreca in Delfts Blauwe ambiance opent op 8 april in Putten

PUTTEN – Eigentijdse daghoreca met hippe lunchgerechten, koffie en ijs. Dat is Lekker Blauw, het nieuwe concept van Heinen Delfts Blauw. De horecazaak in moderne Delfts Blauwe ambiance opent op zaterdag 8 april tussen 11.00-16.00 uur de deuren aan de Kerkstraat 44 in het centrum van Putten. Dan kan ijs en drank besteld worden en geproefd worden van lunchhapjes.

Afgelopen zomer kwam de locatie waar voorheen Pluk & Proef gevestigd was vrij. Dit kookwinkeltje in kruiden, specerijen en thee verkocht ook enkele producten van Heinen Delfts Blauw. De eigenaresse stopte er mee en Jorrit Heinen zag een ideale locatie: op een mooie hoek met een terras op het zuiden. “Voor de zomer was ik al in gesprek met de pandeigenaar en sinds september zijn we al huurder, want ik wilde de locatie niet laten lopen. Maar eigenlijk waren we te vroeg en een tijdelijke pop-up-store had teveel voeten in de aarde”, vertelt de Puttense ondernemer.

De officiële opening van Lekker Blauw was op donderdag 6 april. – foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

Iets doen met horeca om ook de jongere generatie aan het merk Heinen Delfts Blauw te binden, het was al langer zijn wens. “Het oorspronkelijke idee was een winkelconcept met ondersteunende horeca. Maar als je alcohol wilt serveren op een terras, mag je geen productverkoop meer doen in dezelfde ruimte. Dus hebben we nu gekozen voor alleen horeca in Delfts Blauwe ambiance.”

Vernieuwend

Het project heeft hij de laatste maanden uit handen gegeven aan zijn dochter Fleur (20). Zij heeft op Curaçao gewoond, is naar Amsterdam verhuisd en heeft daar veel horeca-ervaring opgedaan. Inmiddels woont zij in Putten. Over het concept Lekker Blauw zegt Fleur: “We gaan een concept neerzetten wat in de steden bekend is en goed loopt en geven daar onze eigen twist aan. Lekker Blauw is geen trendy stadstent, maar wel vernieuwend voor Putten, waarvan wij denken dat het past bij Putten. Van de kennis die ik in Amsterdam heb opgedaan neem ik wel invloeden en elementen mee om te introduceren in Putten.”

Lekker Blauw is een daghorecazaak voor lunch, koffie en ijs, gericht op de jongere doelgroep, maar ook ouderen zijn zeker welkom. Het wordt een ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen. Jorrit: “We willen een plek bieden om samen te komen in Putten in een eigentijdse ambiance.”

Bewust gezond

Bewust gezond is meegenomen in het hippe concept, met vernieuwende gerechten. Fleur: “De vegan markt is inmiddels geen trend meer, maar een levensstijl van mensen. De welbekende broodjes avocado zijn in steden onmisbaar op elke kaart. Wij geven hier een eigen twist aan. Ook vind je bij ons broodjes bietenhumus en prosciutto burrata – broodje Italiaanse ham. Maar ook eigentijdse klassiekers broodjes carpaccio en zalm staan bij ons op de kaart. Zo willen we elke doelgroep bedienen. Uitgangspunt is ook dat de broodjes makkelijk te bereiden zijn door de bedieningsmedewerkers, aangezien we niet met een kok werken.”

De opening voor genodigden – foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

Ook andere gerechten die in steden een hype zijn brengt Lekker Blauw naar Putten, zoals de Acai smoothie bowls. Fleur leerde deze kennen in 2019, toen zij in San Diego was. “De Smoothie bowls waren super hip in California, iedereen ging ze eten. Ik ben er zelf ook fan van, in Amsterdam haal ik graag een Acai bowl. Het is een verdikte smoothie die je kunt eten als yoghurt met vers fruit. Het is overgewaaid naar steden in Nederland en nu introduceer ik ze in Putten.”

Naast de verse smoothies is er een uitgebreid assortiment koffie en zijn er 16 smaken ijs, waarvan Lekker Blauw twee smaken zelf ontwikkeld heeft.

Delfts Blauwe ambiance

Jorrit heeft zijn dochter Fleur de vrije hand gegeven om een moderne en hippe styling te ontwikkelen met Delfts Blauwe elementen erin verwerkt. Fleur: “Ik zag het helemaal voor mij hoe ik het wilde doen. Ik ben de enige in het gezin met horeca-ervaring en vanaf minuut 1 heb ik er bij gezeten. Ik ben volledig vrij gelaten en heb voor het interieurontwerp samengewerkt met Sebastiaan Grift, eigenaar van Buro Vijf in Ermelo. Hij is ontwerper van voornamelijk horecagelegenheden. Sebastiaan is het creatieve brein achter het interieur en mijn compagnon waarmee ik kon sparren. Ik gaf aan wat ik wilde en hij vertaalde dat in een ontwerp, een compleet plaatje met oog voor detail. Veel mensen in Putten zijn nieuwsgierig naar wat er ging komen, maar we houden het tot het laatst moment een verrassing.”

Jorrit Heinen en dochter Fleur openen zaterdag 8 april een nieuw horecaconcept in Putten. (eigen foto)

Jorrit is trots: “Ze werd zo enthousiast dat ik vond dat ze het project ook maar moest gaan leiden. Ik heb het behoorlijk losgelaten, maar haar idee had zomaar mijn idee kunnen zijn. In grote lijnen had ik dit wel gehoopt. Ik vind dit voor haar een mooie ervaring een voor mij een mooie test.”

Fleur gaat het project na de opstart de komende maanden in goede banen leiden, Josita Kiks uit Putten wordt bedrijfsleider. Lekker Blauw is zes dagen per week geopend en op dinsdag gesloten.

Jorrit Heinen, Janny van der Heijden en Fleur Heinen bij de opening van Lekker Blauw. – foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

De ondernemer hoopt op kruisbestuiving. “Door de vazen die in het interieur verwerkt zijn, laten we onze producten zien in een hedendaagse omgeving. We hopen zo dat nieuwe generaties Heinen Delfts Blauw ook mooi gaan vinden en waarderen. Het is onze eerste horeca-ervaring en kijken uit naar een spannend avontuur.”

De vitrinewand wordt een ‘wisselkast’ met nieuwe producten. – foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

Lekker Blauw

Kerkstraat 44 3882 BS Putten
Tel: 0341-745647

www.lekkerblauw.nl

Facebook: @lekkerblauw

Instagram: @lekkerblauw

Fleur en Jorrit Heinen en burgemeester Henk Lambooij denken dat Putten klaar is voor het stadse concept.- foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)


Bron:

https://www.deputtenaer.nl/lokaal/zakelijk/917401/lekker-blauw-een-nieuw-horecaconcept-in-putten-hippe-lunchger

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites