Interview Paul Eppink – DVS’33

Deel dit artikel

Overstap naar grote concurrent

DVS-keeper Paul Eppink gaat naar VVOG

Paul Eppink was 20 jaar keeper van DVS’33, maar verdedigt komend seizoen de groen-witte kleuren van VVOG. De 27-jarige Ermeloër zag door de terugkeer van Daan Huiskamp geen perspectief meer aan de Sportlaan, maar had veel bedenktijd nodig voor zijn overstap naar de Harderwijkse rivaal.

Op 14 december, 2 weken voor de winterstop, zag Eppink tot zijn verrassing dat DVS rond was met Daan Huiskamp. ,,Dat was niet gecommuniceerd met de keeperstrainer en ons als keepers. Ik wist van niks en ineens stond het op de site. Dat kwam als een verrassing. Dan kan je denken dat het zo gaat in het voetbalwereldje maar persoonlijk vond ik het niet heel netjes, omdat ik als ‘eigen speler’ al vanaf 2011 in het eerste van DVS keep. Daan is niet iemand die op de bank gaat zitten en dan moet je de concurrentiestrijd aangaan. Wij zijn twee totaal verschillende keepers. Ik zag mijn kansen op dat moment als heel klein, ook omdat ik niet speelde bij DVS.”

BLESSURES
Eppink was dit seizoen begonnen als tweede doelman achter Thodorie Velanas. ,,In januari 2018 kreeg ik een scheurtje in een hamstring en heeft hij het als vervanger de laatste 15 wedstrijden goed gedaan. Op basis daarvan mocht hij dit seizoen ook starten. Tijdens een oefenwedstrijd tegen WHC raakte ik weer geblesseerd – een scheurtje in de binnenband van mijn rechterknie. Dat was op een heel ongelukkig moment, want ik was net wedstrijdfit en zat er weer dicht tegenaan. Toen ben ik er weer 6-7 weken uit geweest.”

Na de winterstop is Eppink voor trainer Bert van Hunenstijn echter weer eerste man onder de lat. ,,Ik zat weer lekker in mijn vel en dan is het wachten op een moment dat je er weer in komt. Maar toch blijft het altijd weer een verrassing.”

STUIVERTJE WISSELEN
Ook met zijn voormalig concurrent Daan Huiskamp was het de jaren ervoor geregeld stuivertje wisselen. Door een blessure van de Apeldoornse keeper mocht Eppink het seizoen 2015-2016 in de toenmalige topklasse het Ermelose doel verdedigen. Het seizoen erop raakte hij uitgerekend na een derby tegen VVOG zijn plaats weer kwijt aan zijn concurrent, die echter aan het eind van dat jaar moest vertrekken. Nu zijn de rollen omgedraaid en verlaat Eppink de club als eerste keeper. ,,Ik snap de keuze van DVS niet. Het prestatiegerichte gaat voor het menselijke, zou ik bijna zeggen. Het is jammer dat dit bij je eigen club gebeurt. DVS heeft me wel de kans gegeven om te blijven, maar ik voel vanuit de TC geen vertrouwen meer, dat lijkt me logisch. Ik kan het ook niet opbrengen om nog een jaar op de bank te zitten. Ik heb mij alleen het afgelopen seizoen echt eerste keeper gevoeld, tot die blessure.”

UITSTEL GEVRAAGD
Eppink zocht zelf contact met rivaal VVOG, waar oud DVS’ers Roelof de Groot, Yasin Kurt Mike Ahrens en Jeroen Buitenhuis al onder contract staan. ,,Ik moest aan mijzelf denken en wilde verder kijken. Ik heb zelf een balletje opgegooid bij Henk Drost (bestuurslid voetbalzaken, red.). Hij zou het doorspelen naar de TC en daarmee ben ik in gesprek gegaan. VVOG begreep dat het een moeilijke keuze zou worden en ze hadden niet heel veel haast.” De keeper heeft wekenlang gedubt om de knoop door te hakken. ,,Ik vond het heel moeilijk om de keuze te maken en heb er heel goed over nagedacht om over te stappen naar de concurrent. Zeker omdat ik vanuit de trainers en de spelers wel het vertrouwen voel. DVS is toch mijn club waar ik vanaf mijn zesde heb gevoetbald. Aan DVS heb ik tijd gevraagd en nog meer tijd gevraagd. Op een gegeven moment vroeg ik om nog één gesprek af te wachten. Maar dat duurde te lang en was voor DVS geen optie meer. Ze wouden het per direct weten en voor ik er uit was hebben ze het contract van Thodorie verlengd en van mij niet. Toen wist ik dat ik weg moest. Het is jammer dat ik van Jan van den Berg niet zelf de keuze mocht maken. Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik denk dat het voor mezelf als mens wel een goede stap is. De reacties van VVOG-kant geven een warm welkom. Dat ik er al spelers ken, maakt de aanspraak in het begin wat makkelijker. Ook bij DVS reageren de meesten heel positief. Ze begrijpen me en staan achter me. Natuurlijk zijn er ook mensen die het wat minder goed begrijpen, maar daar moet je dan maar niet teveel aandacht aan geven.”

NIEUW AVONTUUR
Bij VVOG stopt Kevin Rijnvis en moet Eppink de strijd aan met Melvin Betzold en Wouter Polhoud. ,,Ik ken ze niet, maar met mijn kwaliteiten en ervaring denk ik dat ik wel eerste keeper moet gaan worden. Ik ben een goede lijnkeeper, die sterk is in hoge ballen, natuurlijk ook door mijn lengte (1,98 meter). Afgelopen seizoen ben ik gegroeid in mijn coaching en het meevoetballen. ,,Ik zie VVOG als een nieuw avontuur en hoop dat ik daar belangrijk kan zijn. Al is het niet vanzelfsprekend en moet ik wel alles geven en laten zien dat ik daar hoor te staan.”

Harderwijk is niet nieuw voor hem. Eppink is al acht jaar logistiek medewerker bij Ziekenhuis Sint-Jansdal. Hij bevoorraadt magazijnen, doet bloedtransport en brengt de post rond.

Eerst richt Eppink zich op het winnen van een periodetitel met DVS. ,,Zoals het er nu voorstaat, moeten we nu vol voor de tweede periode gaan en misschien zit er nog wel meer in. De derby tegen VVOG is een van de laatste wedstrijd van het seizoen. Er kunnen veel belangen op het spel staan, maar ik speel dan nog voor DVS en daar doe ik mijn best voor.”

TIJD GEGEVEN
Technisch manager Jan van den Berg  laat weten dat DVS er een goede keeper bij wilde hebben. ,,Die keuze is gemaakt op technische gronden en daar is niks mis mee. Wij hadden al twee goede keepers en daarvan moest er één afvallen. Wij hebben met Paul gesproken en hem de tijd gegeven. Hij wilde nog een gesprek met VVOG afwachten en toen hebben wij een andere keus gemaakt. Het was ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Bij geen enkele club wordt gevraagd wat een speler vindt als er een concurrent bij komt. Dat zal niemand leuk vinden en ook als iemand veel tijd nodig heeft, kun je daar niet altijd in meegaan.’

Paul Eppink verlaat DVS’33 aan het eind van het seizoen voor VVOG. ,,Voor mij als mens een goede stap.”


Bron:

https://hetkontaktharderwijk.nl/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites