Interview Rick Boersma – Hierden

Deel dit artikel

Na goede start vaker scoren

Rick Boersma wil met Hierden naar top-5 eerste klasse

Een week na zijn contractverlenging bij Hierden scoorde Rick Boersma de winnende treffer tegen koploper NSC: 3-2. ,,Een goede start”, stelt hij. ,,In het gesprek met de TC heb ik gezegd dat ik verwacht meer te gaan scoren. Ik sta momenteel op drie en voor een aanvallende middenvelder is rond de tien goals een mooi moyenne.”

Boersma miste dit seizoen drie duels door een blessure aan zijn linker bovenbeen, maar de drie goals die hij in twaalf wedstrijden maakte zijn er wat hem betreft te weinig. ,,Ik mag wel wat meer scoren en wat vaker belangrijk zijn. Ik kom wel voor het doel en de kansen zijn er ook. Maar in aanvallend opzicht moet ik me meer laten gelden. Dan is het mooi dat ik een week later de bal binnenschoot in de slotfase.”

In de afgelopen twee seizoenen bij Sparta Nijkerk kwam hij in de hoofdklasse tot zeven en drie goals. Ook bij VVOG vond hij geregeld het net. ,,Ik ben een lopende middenvelder en houd van ruimte achter de verdediging en gaten waar ik in kan duiken. Ik heb veel diepgang in mijn spel. Dat heeft ook afstemming nodig met de spelers om je heen. In die wisselwerking zijn we nog zoekende.”

VAKER THUIS
Boersma (30) speelde vanaf zijn 18e negen seizoenen in het eerste bij VVOG. Zes daarvan waren in de hoofdklasse. Ook bij Sparta Nijkerk speelde hij in de subtop van het amateurvoetbal. Tot zijn 29e wilde hij zo hoog mogelijk spelen. Maar voor Boersma, die uit Harderwijk is vertrokken en sinds november 2017 in Zeewolde woont, heeft voetbal niet meer de hoogste prioriteit. Het drie keer per week trainen ging hem tegenstaan. Bij Hierden heeft hij een betere balans tussen werk, thuis en voetbal gevonden. ,,Ik ben bij Sparta weggegaan omdat mijn gezinssituatie is veranderd met een kleine jongen van nu één jaar. Ik wilde niet meer het hele seizoen drie keer per week trainen. Je prioriteiten verschuiven. De extra maandagavond vrij, waardoor ik thuis kan zijn, is wel heel lekker.”

SCHAKELEN
Het is niet zo dat hij het qua intensiteit nu rustiger aan doet. Ook bij Hierden wil Boersma presteren. ,,Vorig seizoen zijn ze voor het eerst in de clubhistorie in de eerste klasse gebleven. Nu staan we keurig in het linker rijtje. Ik ben naar Hierden gekomen omdat er een hele club jongens speelt die ik al kende van mijn VVOG-tijd. Dominique Denzel, Laurens Christiaan Brouwer, Stefan Jansen, Jeroen Spoelstra en Tim Brockhoff zijn vrienden van mij. En de eerste klasse is een leuk niveau.”

Toch heeft hij moeten schakelen, zowel in het verwachtingspatroon als in niveau. ,,Qua positiespel, handelingssnelheid en tactisch gaat het bij Sparta wat sneller. Dat merk je, en de selectie van Sparta heeft meer talentvolle jongens en ervaring. Bij een club die op een hoger niveau (derde divisie) wil acteren is de achterban wat ongeduldiger bij mindere resultaten. Bij Hierden is het verwachtingspatroon anders. De club wil een stabiele eersteklasser worden. Win je van NSC dan is iedereen blij. Als je er alles voor gedaan hebt en zit het er een keer niet in, dan is het jammer. Het niveau van de eerste klasse is wat lager, maar ook hier spelen ploegen die goed kunnen voetballen en hard werken. Wij hebben moeite met teams die zich ingraven, dan vinden we het lastig om er doorheen te komen. Wat dat betreft missen we de creativiteit van Sparta. Tegen een ploeg die wil aanvallen, zoals NSC, kunnen we door de fysieke strijd aan te gaan ook meekomen en zelfs tot een goed resultaat komen. Maar ongeacht of je bij Sparta, VVOG of Hierden speelt, is druk iets wat je jezelf oplegt.”

BETROKKEN
Op 29 januari heeft Boersma zijn contract bij Hierden met een jaar verlengd. ,,Ik heb bijgetekend omdat ik het naar mijn zin heb bij de club. Naast dat het leuk is te voetballen met vrienden, is Hierden een gezellige en betrokken vereniging. Er spelen veel jongens uit de regio maar ook het Hierdense gezicht is nog aanwezig door twee jonge talenten die zijn overgekomen. Dat wil de achterban ook zien; het is een dorpsvereniging waar ze met z’n allen terecht trots op zijn. Ik denk dat we met deze groep in de eerste klasse nog stappen kunnen maken en dat er meer in zit dan waar we nu staan (zevende). Ik zou het mooi vinden om richting de top-vijf te gaan.”

Dat Hierden nog geen opvolger heeft aangesteld voor trainer Erwin Brem was voor Boersma niet van invloed. ,,Ik heb daar nog niks over gehoord, maar het was geen reden om dat af te wachten voor ik een toezegging deed. Ik ga ervan uit dat de TC een goed profiel heeft opgesteld en hoop dat er snel duidelijkheid komt. Met Erwin hopen we zo goed mogelijk af te sluiten.”

Hierden zit ook nog in de districtsbeker en speelt donderdag in de derde ronde tegen AWC uit Wijchen (20.00 uur). Bij winst op de nummer 8 van de zondag hoofdklasse A staat Hierden in de achtste finale. ,,Volgens mij is Hierden nog niet eerder zo ver gekomen, dus dit zullen we serieus aangaan. We gaan er vol voor, maar bekijken het bekeravontuur per wedstrijd.”

Rick Boersma scoorde op 9 februari namens Hierden de winnende treffer (3-2) tegen koploper NSC Nijkerk. ,,Ik wil mij in aanvallend opzicht meer laten gelden.’’


Bron:

https://hetkontaktharderwijk.nl/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites