W. Timmer & Zn BV al jaren verbonden met FC Horst

Deel dit artikel

W. Timmer & Zn BV vierde in september het 75-jarig jubileum met een dag voor klanten en relaties en andere genodigden. Het familiebedrijf actief in grond-, weg- en waterbouw en agrarisch loonwerk is ook al decennia lang verbonden aan FC Horst. De familie Timmer is de laatste jaren vooral betrokken bij de meisjes- en damesafdeling, Wouter als kledingsponsor en Geke als bestuurslid/coördinator kledingcommissie.

Op vrijdag 16 september was er voor alle klanten en relaties een receptie aan de Nijkerkerweg 95. Met een walk through over het bedrijfsterrein zagen bezoekers de machines van toen en het moderne materieel van nu. Lopend door dit ‘museum’ kregen ze een indruk van de bedrijfsactiviteiten door de jaren heen. ’s Avonds was er een feest voor genodigden. “We hebben tussen 10.00 en 17.00 uur zo’n 1.200 bezoekers ontvangen. Door al die jaren hebben we een mooie groep trouwe klanten opgebouwd’’, kijken Wouter en Geke terug op een geslaagd jubileum.

Wouter Timmer senior, de opa van Wouter, was in 1947 de grondlegger van het loonbedrijf. Hij had één trekker tot zijn beschikking en zijn werk bestond uit het grasmaaien en ploegen bij boeren in de regio Ermelo en Putten. Het bedrijf was gericht op agrarische werkzaamheden en groeide naar vijf a zes man personeel. “Mijn oma verzorgde het personeel en kookte bij lange werkdagen het eten en sleep tussendoor de messen van de grasmaaiers’’, vertelt Wouter.

In 1996 deed de tweede generatie zijn intrede. Marten Timmer en zijn vrouw Annie namen het bedrijf over en zetten het voort. “Annie, mijn moeder, deed al de boekhouding voor mijn opa. Marten, mijn vader, was al op zijn 16e werkzaam bij het bedrijf.”

Het zaaien en maaien van gewassen en graan voerde de boventoon. Door investeringen in moderne landbouwmachines met meer capaciteit kon steeds meer hectare grond worden bewerkt. Het agrarisch loonbedrijf groeide in de loop der jaren naar twaalf medewerkers en het werkgebied werd uitgebreid naar de omgeving Harderwijk, Nunspeet en Nijkerk en een gedeelte Flevopolder. “Met onze machines werden we een dienstverlener voor de agrarische sector.”

In 2001 werd de destijds 24-jarige Wouter medevennoot in de vennootschap onder firma met zijn ouders. Daarvoor hielp hij in zijn vrije tijd al mee. Vanwege zijn interesse in civiele techniek volgde hij eerst een mbo-opleiding Weg en Waterbouw in Zwolle. “Ik had een andere visie en wilde naast het agrarische werk de infra in. Naast het werk in de landbouw verhuurden we af en toe al een kraan aan een bouwbedrijf en een wegenbouwer die een machine nodig had voor graafwerkzaamheden. Voor de toekomstbestendigheid en risicospreiding van het bedrijf wilde ik de infra tak uitbreiden. De grond, weg- en waterbouw zou ons meer vastigheid kunnen geven. Achteraf heeft dit goed uitgepakt, want door nieuwe normen en wetgeving zijn landbouw gerelateerde werkzaamheden tegenwoordig alleen nog van 15 februari tot 1 oktober toegestaan.”

In 2008 kreeg zijn vader twee hartinfarcten en was hij een half jaar uit de running. Wouter had daardoor ineens de leiding in het familiebedrijf. Per 1 april 2022 heeft hij het bedrijf volledig overgenomen van zijn ouders. Geke is daarbij zijn steun en toeverlaat. “Ik werk zelf op een assurantiekantoor’’, zegt zij, “maar op de achtergrond doe ik waar nodig ondersteunend werk.”

Wouter en Geke Timmer op het terrein van W. Timmer & Zn BV aan de Nijkerkerweg 95. (foto: Marco Jansen)

Het personeelsbestand groeide en het aantal kranen ook. In het begin waren dit er een of twee; nu is er 28 man vast personeel in dienst en staan er dertien graafeenheden in de schuur. Het andere materieel bestaat uit shovels om te graven en te egaliseren en vrachtauto’s voor transport. “In deze periode van het jaar worden ze allemaal ingezet voor de wegenbouw. We doen vooral onderhoud van binnenwegen door deze te voorzien van straatwerk en asfalt. Ook werken we buiten de bebouwde kom, maar onderhoud aan snelwegen en provinciale wegen valt niet binnen onze werkzaamheden. We leggen veel op- en overslagterreinen aan. Voor nieuwe woonwijken maken we de bouwplaats bouwrijp, graven de bouwputten, leggen de riolering en naderhand de verharding (bestrating). Zo realiseren we de volledige infra. We werken veel voor vaste bouwpartners in de regio en gaan met hen overal mee door het land.”

Een mooie lokale opdracht van de gemeente Ermelo was dit jaar het reviseren van de vijvers langs de Oude Nijkerkerweg in Ermelo-West. “De vijvers van de wijk De Maat zijn opnieuw aangelegd zoals 35 jaar geleden: met nieuwe folie en nieuwe beschoeiing, 1,5 meter waterdiepte en de opbouw is 2 meter diep ontgraven. We hebben al het grondverzet gedaan en Ermelo zo een stukje mooier gemaakt.”

Een mooie lokale opdracht was het opnieuw construeren van de vijvers in de wijk De Maat (Ermelo-West). (eigen foto’s)

FC Horst

Wouter voetbalde vanaf zijn zesde bij FC Horst, de club waar hij is opgegroeid. Zijn ouders sponsorden al teams toen hij in de F’jes zat. Hij doorliep de jeugd en speelde in de senioren vaak in het tweede. De laatste vier jaar speelde hij in het 35+ team. “Ik heb altijd met mijn vrienden gevoetbald en was altijd keeper. Tot de corona kwam, toen ben ik gestopt en gaan mountainbiken.”

De binding met FC Horst is er niet minder om geworden. Sterker: ze zijn vrijwel elke zaterdag op het sportpark om naar hun dochters te kijken. Romy (15) voetbalt in de MO17-1, Isa (12) in de MO13-1 en Charlotte (10) in de MO10-1. Wouter: Ik heb tegenwoordig ook de tijd om te kijken. Mijn ouders moesten vroeger vaak werken op zaterdag, dat was een andere tijd.”

Geke is secretaris in het dames/meisjes bestuur. “Ik vind het leuk om dingen op te pakken. Het meisjesvoetbal bij FC Horst groeit enorm; in oktober hebben we weer een nieuw team kunnen maken. Inmiddels zijn er zeven meisjesteams en bijna 90 meisjes in totaal’’, vertelt Geke. “Bij FC Horst kunnen kinderen al op 6-jarige leeftijd met meisjesvoetbal beginnen of eerder bij de Young Eagles. Ze spelen eerst met meisjesteams in de jongenscompetitie en vanaf onder 13 in de meisjescompetitie.”

Geke is ook coördinator kledingcommissie dames en meisjes en regelt de kleding voor alle meisjes en dames. Elk nieuw meisjesteam krijgt een trainingspak van W. Timmer & Zn BV. “Wouter sponsort de trainingspakken voor alle meisjes in de jeugd en daarnaast het wedstrijdtenue bij diverse dames/meisjesteams. Daarmee wordt een mooie traditie voortgezet”.

W. Timmer & Zn BV
Nijkerkerweg 95
3853 NV Ermelo
Tel: 0341-552772
www.wtimmer-infra.nl


Bron:

https://www.fchorst.nl/1017/timmerbv/?fbclid=IwAR0ATNCLnEcQ5MctP3OWBvlPR0qVSh_A_eo9HyvX0-vuCUjwIsu14zzjB2o

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites