Benjamin van den Berg restauranteigenaar Cozy Harbour: ‘Dit voelt heel erg goed’

Deel dit artikel

Hij was vanaf de eerste dag het gezicht van de zaak, maar vanaf 1 januari 2024 is Benjamin van den Berg (27) ook daadwerkelijk eigenaar van Restaurant Cozy Harbour aan de Boulevard. “Er is vaker over gesproken, maar nu is het echt gebeurd. Dit is een nieuwe start. Een restaurant runnen was altijd al een droom en nu is het echt van mezelf.” 

Content sessie juni 2023 – Cozy Harbour Foto’s: Studio Haviq

Constante kwaliteit

Het restaurant naast de Vischpoort opende na een grondige verbouwing op 21 juli 2022 de deuren. Benjamin kijkt trots terug op de afgelopen anderhalf jaar, dat zelfs boven verwachting is verlopen. “Als je een nieuwe zaak neerzet, zit je de eerste zes maanden vol, omdat iedereen wil kijken naar je hype. We zijn anderhalf jaar verder en in de weekenden staan mensen op wachtlijsten om te komen eten. Ze zijn nog steeds tevreden en we krijgen complimenten. We vinden het belangrijk dat de kwaliteit constant goed blijft, daar zitten we bovenop. Als mensen tien keer komen eten, moet het tien keer goed zijn. Wisselvalligheid brandt je concept af, ook al is alles eromheen strak en ziet het er leuk uit. Mensen komen naar je restaurant voor het eten; als dat niet naar wens is, komen ze na twee keer niet meer terug.”

Trots

“We hebben iets totaal anders neergezet en Harderwijk bleek klaar voor dit concept. Ik zou te jong zijn om dit te doen en het zou niet goedkomen. Met de keuken, bedrijfsleider en de bediening hebben we het als hele team geflikt. Ik zeg het niet vaak, maar ik kan trots zijn dat we dit concept als team hebben neergezet op de boulevard. We zijn vijf dagen per week open en onze zaak is de hele week gemiddeld 80-90% gevuld. Voordeel is dat we ons niet druk hoeven te maken om marketingcampagnes.”

Financieel verantwoordelijk

Benjamin heeft ook altijd de ‘luxe’ gehad dat zijn vader financieel garant stond op de achtergrond. Van hogerhand was Henk van den Berg eindverantwoordelijk voor de financiën. “Zijn kantoor deed onze financiële zaken, van betalingen tot het aannemen van personeel. Dit gaf ons ook de ruimte om vijf dagen in de week open te gaan en zo konden we er als team ‘rustig’ in rollen en alles tot in detail leren. Die opstart was fijn en daar wil ik mijn vader voor bedanken. Het eerste volle jaar van 1 januari 2023 tot 1 januari 2024 hebben we goed gedraaid. De verbouwing was een investering en er is duidelijk gezegd dat er andere mensen bij zouden komen als het niet zou lukken. Nu staat de exploitatie zo goed dat we met dit concept het hele jaar goed draaien en uit de kosten kunnen komen. In goed overleg met mijn vader zijn we eruit gekomen dat hij het helemaal loslaat en ik vanaf 1 januari 2024 100 procent eindverantwoordelijk ben. We zijn zakelijk uit elkaar gegaan en ik denk dat dit voor onze band beter is. Ik zal altijd met hem te maken hebben en als ik een keer een lastige maand heb is het makkelijker ‘onderhandelen’ met mijn vader dan met de bank.”

De exploitatie en de werkvloer zijn nu Benjamins verantwoordelijkheid en dit geeft vanzelfsprekend een andere ‘druk’. “Het is wel spannender nu ik de exploitatie volledig heb overgenomen. Als er 3000 euro in een week uit gaat, kan er geen 3500 euro uit. Mijn vader is eigenaar van het pand en de inventaris en ik betaal er een goede huur voor. De exploitatie en de waarde van het restaurant zijn nu van mij. Deze stap voelt wel heel erg goed. Ik maak nu echt zelf de beslissingen. Dat kan goed uitpakken, maar als het een foute beslissing is, dan is het ook echt mijn eigen schuld. Het zorg dat ik er scherper bovenop zit, naar leveranciers maar ook naar personeel. Ik ben van huis uit goed opgevoed en ben nooit wat tekortgekomen, maar heb daarentegen altijd heel hard moeten werken. Maar altijd wel met het idee dat het financieel wel goed zou komen. Dat was een fijne gedachte, maar ook een struikelblok dat je gaat denken dat het altijd goed komt. Nu moet ik over een beslissing wel twee of drie keer nadenken. Als ik dit koop, kan ik dat niet doen. Zakelijk word je hierdoor een stuk sterker.”

Kwaliteit, gezelligheid en warm gevoel

Oudere zus Sylvie blijft nog wel vier dagen in het restaurant als gastvrouw. Zij vindt het leuk om Benjamin in het familiebedrijf te helpen. De komende periode zal Benjamin bepaalde ideeën rustig uitwerken of kleine veranderingen doorvoeren. Een grote verandering is dat Cozy Harbour vanaf mei zeven dagen per week opengaat. “We zijn nu ook al op maandag open en doen in het weekend lunch. We proberen met de lunchkaart in de middag iets toegankelijker te zijn, zodat er geen drempel is om hier een broodje te eten. Voor diner blijft Cozy Harbour wat het is. We leveren kwaliteit met het eten, maar ook gezelligheid en een warm gevoel. Aan de ene kant wil je kwaliteit op tafel en vlotheid aan tafel laten zien, maar belangrijk is ook dat mensen vrolijk zijn. Dan mag je ook een foutje maken. Cozy Harbour staat voor een gezellig avondje uit. We trekken hiermee mensen uit Harderwijk en Ermelo, maar ook uit Amersfoort en Apeldoorn. We hebben veel vaste gasten van de Vischmarkt, maar ook een regionaal publiek. Daar kunnen we zeker nog verder in groeien.”

Zijn eigen rol is nog steeds die van chef-kok, maar hierin heeft Benjamin wel een stapje teruggezet. “Ik ben al vroeg begonnen als bedrijfsleider in de exploitatie van mijn vader en wilde altijd alles zelf doen. Daar ben ik over na gaan denken. Nu vind ik dat jongens en meiden die hier werken de ruimte moeten krijgen om het net zo goed of zelfs beter dan ik te doen. Dat betekent zelf weg kunnen stappen en bijspringen als het nodig is. Ik sta niet elke avond meer aan de warme kant maar ook weleens aan de koude kant en ik sta ook niet meer de hele dag in de keuken. Ik trek pas om 5 uur mijn buis aan. Ik wil niet meer dat iemand te belangrijk is op een bepaalde plek. Uitbesteden en goedkeuring geven werkt veel efficiënter en maakt het werk voor een ander ook leuk. Het geeft ruimte om te groeien. Er is nu ook een vaste kern van 10-12 medewerkers die hier al een jaar zijn. Het effect is dat de kwaliteit van je hele team omhooggaat.”

Benjamin ziet nog een grote toekomst voor zich en vindt het mooi dat zijn collega John Kok ook eigenaar is geworden van Restaurant Johannes. “We zijn even oud en goed met elkaar. John senior maakt mooie deals voor John en hij betrekt mij er ook bij. De band versterkt elkaar.”

Cozy Harbour
Strandboulevard Oost 6
3841 AB Harderwijk
0341-419292
www.cozyharbour.nl 

 www.facebook.com/cozyharbour

 

 www.instagram.com/cozyharbour


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites