Bouwman’s Handelsonderneming & Spijkerspecialist in nieuw pand mét showroom

Deel dit artikel

[ERMELO] Na acht jaar vanuit kantoor aan huis en een loods op het industrieterrein is Bouwman’s Handelsonderneming & Spijkerspecialist vanaf juni geopend in een splinternieuw pand aan de Fokko Kortlanglaan 208. Op deze zichtlocatie kunnen de broers Erik (27) en Mark Bouwman (25) efficiënter werken en hun assortiment aan klanten laten zien in de showroom.

De locatie aan de Fokko Kortlanglaan was één van de weinige mooie plekken die ze voor ogen hadden en waar ze nog een pand op konden bouwen. „In Ermelo is bijna alles al vol en hier lag nog een leeg grasveld. Het voordeel is een zichtlocatie – je ziet ons al vanaf de rotonde – en het ligt centraal’’, vertelt Mark. Erik: „We zitten vlak bij de snelweg en dat is belangrijk voor leveranciers en voor klanten.”

De bouw startte in oktober 2021 en de oplevering zou eigenlijk al in april 2022 zijn. Maar door vertraagde levertijden van onderdelen zoals kozijnen konden de broers pas in juni over. Inmiddels is het pand ‘voor 98% klaar’.

Bouwman’s Handelsonderneming bestaat al bijna acht jaar; Spijkerspecialist is in 2017 ingeschreven bij de KvK. Het begon allemaal met hun vader Harry Bouwman, die actief was in de partijhandel. Erik: „In spijkers heb je doorloop: ze gaan op, het doosje is leeg en je bestelt weer een nieuw. Partijhandel koop en verkoop je eenmalig. In spijkers zagen we meer handel.”

Zo werd in 2015 de omslag gemaakt van partijhandel naar Bouwman’s Handelsonderneming. Erik ging ‘vol gas de weg op’ om klanten te zoeken. „Ik ben wel een jaar of drie bijna dagelijks op pad gegaan om klanten te benaderen. Dit waren bedrijven voor kisten en pallets, caravanbouwers, aannemers en bouwbedrijven door heel Nederland. Zo hoopte ik vertrouwen te krijgen dat ik een eerste levering mocht doen.”

Bouwman’s Handelsonderneming is nu een groothandel in bevestigingsmaterialen – spijkers, nieten en schroeven – en de bijbehorende accessoires. „Zo hebben we een schiethamer of spijkermachine, in vakjargon ook wel een schietpistool genoemd. Ook hebben we compressoren en in 2018 is het assortiment uitgebreid met elektrisch gereedschap.”

Erik Bouwman (27) is het gezicht van de groothandel Bouwman’s Handelsonderneming. (foto’s: Marco Jansen)

in 2017 is Mark Bouwman bij het bedrijf gekomen. Samen zaten ze in hetzelfde kantoortje; Erik als aanspreekpunt voor de groothandel en Mark ging van start met de webshop Spijkerspecialist.nl. Mark: „De handelsonderneming verkoopt per pallet in het groot, de webshop is meer op de particulier en kleine aannemer gericht. Hier kun je ook een doosje spijkers of schroeven kopen. In 2018 zijn we dealer geworden van Makita en Hikoki. Dit zijn twee grote merken elektrisch gereedschap van 230 volt en ook op accu. Het is een mooie aanvulling op het assortiment dat we al hadden. Inmiddels hebben we nog meer merken: we verkopen tackers (luchtdrukpistolen) van Senco en Max en compressoren van Airpress.”

Mark Bouwman (25) is het aanspreekpunt voor de showroom en de webshop van Spijkerspecialist.

 

Het nieuwe pand lijkt uit het niets te zijn verrezen, maar achter de schermen gebeurde al veel. Erik: „Onze opslag hadden we in een gehuurde loods op industrieterrein Lorentz. Daar hebben we ons jaren mee gered. Met kantoor aan huis probeerden we de kosten zo laag mogelijk te houden om te kunnen groeien als bedrijf en uiteindelijk dit neer te zetten. Afgezien van wat sponsoring bij voetbalclubs hadden we geen behoefte om onszelf te profileren. We houden van keihard werken en rustig doorgroeien en we willen goed zijn voor onze klanten en voor de mensen die bij ons lopen.”

Mark en Erik Bouwman voor het nieuwe pand aan de Fokko Kortlanglaan 208. ,,Goed bereikbaar en op een zichtlocatie.”

Mark: „We moeten nog wat stappen zetten en eigenlijk zijn we net begonnen. De stellingen staan er pas net in. We hebben nu een mooi pand en waren al een kerngezond bedrijf, maar we hadden de uitstraling niet. We hebben nu de naam opgebouwd dat de klanten ons bellen in plaats van andersom. Nu willen we verder doorgroeien. In dit pand kunnen we efficiënter werken en hogere voorraden aanhouden. Doordat we het assortiment hebben uitgebreid is er meer keuze. In de showroom kunnen mensen het product zien en uitleg krijgen. Dat wordt als prettig ervaren. Eerder zat alles in dozen; nu kunnen we het veel beter presenteren. Het overgrote deel van de producten is hier uitgestald. Als de klant een spijker wil schieten kan hij een totaalpakket afnemen en nog dezelfde dag aan de slag.”

Alle activiteiten zijn nu onder één dak en in eigen beheer. ,,Efficiënt voor onszelf en makkelijk voor de klant.”

De showroom is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00-17.00 uur. Mark is hier het aanspreekpunt; Erik is ook vier dagen per week op kantoor van Bouwman’s Handelsonderneming. „We doen alles in eigen beheer en hebben hier werkplaats en opslag op twee etages. We willen een stap maken in tacker verhuur (voor een dag tot een week) en als mensen onderhoud nodig hebben kan dat ook. Twee monteurs repareren voor ons de machines.’’

Harry Bouwman is nog op de achtergrond aanwezig. Mark: „Hij wil ons aan alle kanten helpen, maar geeft ons het vertrouwen om het op poten te zetten.”

Bouwman’s Handelsonderneming & Spijkerspecialist

Fokko Kortlanglaan 208
3851 SJ Ermelo
Tel: 0341-414060 (showroom)
www.spijkerspecialist.nl
www.bouwmanshandelsondernemingbv.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites