Na vierenhalve maand verbouwen is de boulevard van Harderwijk een nieuw restaurant rijker. Marco Hoeven en William Franken willen met Chubbies Harderwijk gezelligheid bieden en daarbij toegankelijk en flexibel zijn. ,,Je kunt ’s ochtends om 11.00 uur een plate menu krijgen, maar ook ’s avonds om 18.00 uur een broodje bestellen.”
Gezellig, toegankelijk en kwalitatief goed. Dat is hoe William en Marco kort maar krachtig het concept van Chubbies Harderwijk omschrijven. ,,Het is de mix van een lunchroom in de middag en á la carte restaurant ‘s avonds, maar dan op speelse wijze.”
Dat komt terug in het interieur en op de menukaart. ,,Je kunt hier koffiedrinken met een ruime keus uit diverse soorten taartjes. Bij ons kun je een twaalf uurtje naar keuze bestellen: kiezen uit verschillende broodjes en dit combineren met een soepje en een kroket. We hebben grote, goedgevulde halve baguettes, of een rijke toren om te delen; van een high tea tot broodjesproeverij. De toppings van een baguette kunnen ook op een salade. Op de kaart staan plate menu’s met goede daghappen, zowel met frites als verse groentes. Alles kan.”
De uitstraling komt terug in het interieur maar ook in de kleding; het mag losjes zijn, vinden de compagnons. ,,Iedereen loopt in een ander t-shirt met het logo van Chubbies.”
De ‘mollige’ poppetjes zijn een verbeelding van Marco en William, twee Bourgondiërs die houden van lekker eten. Met een gezellige sfeer, onder andere door een apart kinderhoekje, willen zij gezinnen aanspreken, maar ook toeristen die over de boulevard lopen en ook buurtbewoners uit de binnenstad en het Waterfront zijn welkom voor een betaalbare en kwalitatief goede lunch of daghap. ,,Voor de kids zijn het halve porties met een ijsje erbij.”

Marco en William serveren ook een high tea van De Theemiep.
Team
Marco is dagelijks aanwezig in de keuken, ondersteund door personeel. ,,Mensen die mij kennen, weten dat ik houd van lekker en goed eten. Wat uit de keuken komt, heb ik uitgedacht; de gerechten hebben een eigen signatuur. Femke werkt in de keuken, Jasmijn werkt in de bediening en Chaya doet beide. Jasmijn is leidinggevend op de werkvloer. Allemaal mensen die hier goed passen en dezelfde visie op het concept hebben.”
William is wisselend bij Chubbies Harderwijk. ,,Ik ben hier op de momenten dat ik in de bediening kan werken en zo op een leuke manier mensen kan vermaken. Ik houd mij niet bezig met bestellingen of personeel inroosteren, dan sta ik in Sportcafé De Rumels in Hierden, ons andere bedrijf.”

Team Chubbies Harderwijk: (vlnr): Jasmijn, William, Marco en Femke. (Chaya ontbreekt).
Ze werken graag met lokale leveranciers, zoals groente en fruit van Smink, vlees van Slagerij van der Vlis en wijnen van Egbert van der Vegt.
Het restaurant heeft twee ingangen, aan de Strandboulevard Oost met de serre uitkijkend op de boulevard en aan de achterkant aan de Grote Oosterwijck. Dit zitgedeelte is ook te reserveren door gezelschappen. ,,Ben je met een groep van 30 personen, is oma jarig of wil je een zondagmiddagborrel met een lekker hapje eten met een groep in bijvoorbeeld buffetvorm, dan kun je deze ruimte apart boeken voor een besloten partij.”
Lang rondgekeken
Ze hebben de afweging gemaakt tussen huren of kopen, een pand voor catering, een lunchroom of een restaurantconcept. Voor de verschillende opties waren bedrijfsplannen uitgewerkt.
De ondernemers waren al langere tijd aan het rondkijken, toen ze zagen dat het pand van voormalig Grieks restaurant Olympia te huur kwam. Een A-locatie waarvan ze al snel besloten dat dit het moest zijn. Met de pandeigenaar werd een contract afgesloten en de afgelopen maanden is alles gestript en opnieuw opgebouwd. Op het laatste moment is een nieuwe oven aangeschaft. Na hard werken is Chubbies Harderwijk er klaar voor om op woensdag 8 oktober open te gaan. ,,Veel mensen kwamen de afgelopen maanden nieuwsgierig kijken naar wat we aan het doen zijn.”
Bevriende ondernemers
William Franken, die een dag voor de opening 37 jaar is geworden en Marco Hoeven, die in november 35 wordt, kennen elkaar al vanaf de basisschool. Ze zijn al meer dan 25 jaar bevriend, komen allebei uit Hierden en hebben dezelfde vriendengroep. Al op jonge leeftijd hadden ze een gezamenlijke droom voor eigen horeca. ,,Als we in de stad kwamen, hadden we het erover dat een eigen eetcafé wel heel tof zou zijn.”
Voor het zover was hebben ze verschillende carrièrepaden bewandeld. Marco wist al vroeg dat hij de horeca in wilde: hij volgde de koksopleiding op het vmbo, werd in de praktijk opgeleid bij Ratatouille aan de Vischmarkt en zette samen met zijn vriendin Chaya de keuken op bij Kok Experience. Ook stond hij in de lunchroom van ’s Heeren Loo.
William begon als afwasser bij De Essenburgh en werkte bij de Woudstee in Hierden. Hij studeerde bedrijfseconomie, maar een administratieve functie op kantoor bleek niks voor hem. Hij keerde terug in de horeca en liep in de bediening bij Boshuis Drie en De Zwarte Boer.
Drie jaar geleden, in augustus 2022, namen ze samen de exploitatie over van Sportcafé De Rumels. Dit breidde uit met catering onder de naam Horeca Hierden en de aankoop van een eigen foodtruck voor feestjes bij particulieren en bedrijven. ,,Van patatje tot walking diner gerechtjes of een vijf gangen thuisdiner met wijnen. Dat willen we met Chubbies Harderwijk ook gaan doen: simpel en toegankelijk, maar ook net even wat anders.”
Openingstijden: maandag 10.00-17.00, dinsdag gesloten, woensdag 10.00-20.00 uur, donderdag 10.00-20.00 uur, vrijdag 10.00-21.00 uur, zaterdag 10.00-21.00 uur, zondag 10-00-20.00 uur.

Chubbies Harderwijk
Strandboulevard Oost 12
3841 AB Harderwijk
0341-745298
restaurant@chubbies-harderwijk.nl
www.chubbies-harderwijk.nl

Instagram: chubbies.harderwijk

Facebook: chubbies harderwijk
