IJssalon ’t Melkmeisje blijft vernieuwen

Deel dit artikel

PUTTEN – 18 maart 2020 opende Celeste da Cunha Ferreira uit Putten IJssalon ’t Melkmeisje in Putten. Ruim een jaar later concludeert Celeste dat het ondanks corona goed gaat en veel mensen de ijssalon aan de Voorthuizerstraat 202 weten te vinden. ,,Veel mensen horen via mond-tot-mond-reclame van ons ijs.’’

,,We zien veel trouwe klanten terugkomen en die onze naam ook doorgeven aan anderen. We scoren heel hoog op Google my business. Hier hebben we 4,8 of 4,9 van de 5 sterren’’, vertelt Celeste, het gezicht van de zaak. Zij vindt het jammer dat ze tijdens de lockdown niet het assortiment kon bieden wat ze wilde. ,,Mensen zijn dol op ons appelgebak bij de koffie en de ijscoupes, maar die konden we niet serveren toen ons terras dicht moest. Je kunt geen ijscoupes en appelgebak met slagroom to go meegeven, daar wil je mensen op je terras van laten genieten. Gelukkig is het terras sinds eind mei weer open.’’

IJssalon ’t Melkmeisje is vorig jaar begonnen met ijs en heeft in het najaar het assortiment uitgebreid met luxe broodjes. ,,Zalm, carpaccio, broodje gezond, maar ook kroket en frikandel en sinds kort een broodje döner’’, vertelt Celeste. 

In het ijssortiment zijn er drie soorten toegevoegd: bloedsinaasappel, Veluwse bosvruchten en Whisky cake. “We hebben nog steeds 24 smaken. Onze klanten zijn zo trouw aan hun smaak dat ik niet te veel durf te veranderen”, lacht Celeste. De smaak Melkmeisje scoort nog steeds het hoogst. ,,Deze smaak is alleen bij ons verkrijgbaar en is op basis van volle boerenmelk, karamel en stukjes Bastognekoek. Veel mensen die hier komen horen dat ze deze smaak moeten uitproberen, vandaar dat deze nummer één bij ons is. Yoghurt met amarena kers, karamel zeezout en boerenjongens doen het ook goed. Bij de kinderen is unicorn populair.”

IJssalon ’t Melkmeisje heeft 24 smaken ijs, waarvan drie nieuw zijn. (foto: Marco Jansen)

IJs tapas

Voor het hoogseizoen begint, wil ’t Melkmeisje een nieuwe concept uitrollen: ijs tapas. ,,Dit is populair in Amerika, Italië en Engeland. Het concept is hetzelfde als tapas, maar dan in ijsvorm wat je met elkaar kunt delen. Het zijn kleine bolletjes, gecombineerd met fruit en snoepjes en een mooie garnering. We gaan dit uitproberen met 10 en 20 smaken voor grote groepen. Dit willen we zo snel mogelijk introduceren, in elk geval vóór het hoogseizoen als de campings vol zitten.”

Ook de ijscoupes zijn weer verkrijgbaar, in drie verschillende soorten. Melkmeisje special is vanille, citroen en Melkmeisje met advocaat likeur, slagroom en stukjes Bastognekoek. Melkmeisje fruit bestaat uit sorbetijs met vers fruit (rode vruchten) en Melkmeisje Chocola is een combinatie van bolletje chocola, vanille, en stracciatella met chocoladevlokjes en M&M’s. 

Ook voor goede koffie kunnen mensen terecht bij ’t Melkmeisje. De dure Manetti koffiemachine bleek in coronatijd niet rendabel, dus heeft Celeste deze ingeruild voor de meer toegankelijke Douwe Egberts koffie. ,,Hartstikke goede koffie voor een wat lagere prijs die veel meer wordt verkocht.”

De ondernemende Celeste is intussen weer iets nieuws begonnen. Aan de Broekermolenweg 1 in het buitengebied van Putten is zij De Heerlijkheid Putten gestart. Celeste omschrijft dit als een soort snackbar. ,,Hier zat voorheen een bloemenshop naast Tankstation Pieper. Het tankstation is inmiddels van Sakko en onbemand, maar wel drukbezocht. Daarom zijn wij hier gestart met luxe broodjes, snacks, patat en verse kip uit de oven. We gaan ook in de omgeving bezorgen.’’

IJssalon ’t Melkmeisje 

Voorthuizerstraat 202 Putten

T: 06-11204100

Instagram

@ijssalonsmelkmeisje

@ijssalontmelkmeisje


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites