Kasteel De Essenburgh ontwikkelt zich door

Deel dit artikel

Sinds mei 2024 is Kasteel De Essenburgh weer open voor lunch en diner. Ondanks dat de deuren ‘maar’ twee dagen per week open zijn, lopen de reserveringen boven verwachting. Het maakt locatiedirecteur Jasper Ebbink trots. ,,We zijn als restaurant nu een jaar onderweg en draaien echt lekker door. Met beperkte middelen is het op eigen kracht gelukt om een nieuw restaurant op te bouwen. Een verscholen kasteel op de Veluwe zit gewoon vol.”

Halverwege april  is het terrasseizoen weer begonnen. De Essenburgh is geopend op vrijdag en zaterdag en vanaf juni ook op donderdag. De overige dagen van de week is het kasteel exclusief te boeken. Het terras heeft 100 buitenplaatsen, binnen zijn in de lounge 50 zitplaatsen en het restaurant beneden heeft 36 couverts voor diner. Door de ruimtes te combineren kan De Essenburgh ook grotere groepen bedienen. ,,Het terras is open van 12.00-17.00 uur, daarna gaan we over naar diner. Maar met mooi weer kan er uitstekend geborreld worden op het terras of een aperitief genuttigd worden.

Mensen weten ons steeds beter te vinden voor zowel een heerlijke lunch als lekker borrelen op het terras. Op een zomerdag zit het hele terras vol en daar ben ik wel trots op. Ook in de rustige maanden januari en februari draaiden we al ontzettend goed”, beschrijft Ebbink de positieve ontwikkelingen.

Het restaurant van De Essenburgh heeft 36 couverts voor diner.

High tea koploper

De high teas zijn daarbij het meest geboekt. ,,We hebben ook high wines, maar de high tea is duidelijk koploper en booming. Afgelopen zaterdag zaten bij ons 110 mensen aan de high tea. Dat kan al vanaf twee personen. Vooraf reserveren is verplicht!”

De Essenburgh biedt bij dit arrangement dan ook veel variatie. Verschillende soorten zoetigheden, zoals bonbons, scones met marmelade en clotted cream (geslagen room). Verschillende hartigheden, zoals sandwiches met patta negra ham en zalm, vegetarische quiche, met een luxe presentatie. ,,We kleden het heel mooi aan met de etagères en zelfs de theepotten zijn van goud. Dat in een fantastische ambiance, zowel binnen als buiten.”

High end concept

De high teas worden doorontwikkeld naar een high end concept voor feestdagen, zoals High Easter en High Christmas. ,,De wens ligt er om de basis high tea te laten bestaan. Eens in de zoveel tijd willen we een high end high tea organiseren met champagne en top of the bill gerechtjes.”

Vergaderen in privésetting kan bij uitstek op Kasteel De Essenburgh.

Vergaderen in privésetting

De Essenburgh is ook uitstekend geschikt voor zakelijke doeleinden. Ebbink benoemt het vergaderen in privé ambiance. ,,In het kasteel kun je in privésetting vergaderen in de verschillende vergaderzalen en daarbij gebruik maken van het hele landgoed. Het is een luxe setting voor het hogere segment met bijbehorende maximale service van ons. Lekker eten en drinken, goede wijnen en goede koffie, perfecte lunches in buffetvorm of in vier of vijf gangen uitgeserveerd. Dit geldt ook voor het diner. Ook spelen we in op de gezonde middagbreaks wat leeft bij bedrijven. Dit doen we door gezonde smoothies, gembershots of grashots of je maakt een wandeling over het landgoed. We zien hierdoor dat de productiviteit en resultaten van vergaderingen enorm hoog liggen.”

De Essenburgh gaat voor een perfecte presentatie.

Bruiloften

De eerste bruiloften in 2025 hebben al plaatsgevonden. Vanaf 1 februari 2024 kon dit alweer, maar het eerste halfjaar waren er nog geen bruiloften. Dat is volgens Ebbink nu wel anders. ,,We hebben voor 2025 een dertigtal bruiloften staan. Daar mogen we echt niet over klagen. Het zijn heel grote en mooie aanvragen en ze komen uit het hele land, van Rotterdam tot Veenendaal, waar ze vroeger uit de buurt kwamen. Zelfs de eerste aanvragen voor 2028 zijn al binnen.”

De Essenburgh is inmiddels een veel geboekte trouwlocatie – Studio Framed

Ingespeeld team

Het vaste team van De Essenburgh bestaat naast locatiedirecteur annex kasteelheer Ebbink uit Chayenne Olofsen (wedding en events sales), chefkok Melvin Zandsteeg en restaurantmanager Roy Breemer, aangevuld met een groot vast parttime team dat gemotiveerd samenwerkt met de vaste kern om zo een product met veel passie neer te zetten.”

(vlnr): Chayenne Olofsen, Melvin Zandsteeg en Roy Breemer.

Locatiedirecteur annex kasteelheer Jasper Ebbink

Open Kastelendag

Altijd al eens rond willen dwalen door een 17e eeuws kasteel? Bezoek dan de Open Kastelendag op De Essenburgh op maandag 9 juni (Tweede Pinkersterdag). Dan zet het kasteel uit 1652 de deuren open voor publiek. Buiten staat een foodstand en er is een springkussen voor kinderen. In samenwerking met mensen Levende Historie Harderwijk in middeleeuwse kledij zijn er showacts. Het wordt na 2023 de tweede keer dat De Essenburgh hier aan meedoet. ,,Vorig jaar waren we rond die tijd net weer open, maar twee jaar geleden was het ontzettend druk. We merken dat veel mensen het interessant vinden om rond te neuzen en te ervaren hoe ontzettend mooi het hier is. Het terras is open van 12.00-17.00 uur om te eten, drinken en te borrelen. We doen dit dan ook echt voor de buurt.”

Kasteel De Essenburgh

Zuiderzeestraatweg 199
3849 AE Hierden
0341-451841
www.kasteelessenburgh.com


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites