Monkey Town Harderwijk, gezinsuitje in de jungle

Deel dit artikel

Na een aanloopperiode van ruim 2,5 jaar is op maandag 16 oktober de langverwachte opening van Monkey Town Harderwijk. Aan de Verkeersweg 3, langs de rotonde richting het centrum van Harderwijk, bevindt zich een nieuw indoor speelparadijs van in totaal 2.500 vierkante meter. De exploitanten zijn Mark en Ingrid Berkouwer uit Nunspeet.

 

Het pand van Floris van Maanen, bekend van de Praxis als vorige huurder, is goed geïsoleerd en leent zich door de grootte en hoogte uitstekend. Door gemeentelijke procedures was het echter lange tijd onzeker of het avontuur van de ondernemers door kon gaan. Hun geduld werd beloond toen de bestemmingswijziging werd doorgevoerd en de omgevingsvergunning was afgegeven. Ingrid en Mark mogen de komende tien jaar Monkey Town Harderwijk exploiteren tot 22 mei 2033, daarna wordt de locatie herbestemd voor woningbouw.

Ondernemers Ingrid en Mark Berkouwer uit Nunspeet kijken uit naar de opening op maandag 16 oktober. Foto: Monkey Town Harderwijk

Het was hun langgekoesterde wens om een indoor speeltuin te gaan runnen. Mark (50) werkt bij een fabrikant van onder meer indoor speeltoestellen en was bekend met het concept van Monkey Town, dat volgens hem goed in de markt staat. Landelijk zijn er 48 vestigingen en Monkey Town heeft ook over de grens locaties in Duitsland en Zwitserland. „De uitstraling van dit Nederlandse concept is herkenbaar en met het thema jungle, de kleuren groen, lichtbruin en mascotte Oehlie de aap. Voor ons als franchisenemers is alles goed uitgedacht: de lay-out, indeling en invulling, de horeca en het kassasysteem. We krijgen goede ondersteuning vanuit het hoofdkantoor; ze hebben alles al een keer gedaan.”

De uitstraling is herkenbaar met het thema jungle. foto: Monkey Town Harderwijk

Zijn partner Ingrid (52) gaat de vestiging runnen. Zij is het gezicht van het indoor speelparadijs, maar kan er niet iedere dag zijn, omdat ze ook nog 50% bij KLM werkt als stewardess. Zij heeft een team van vaste krachten en flexmedewerkers samengesteld, aangezien Monkey Town zeven dagen per week open is, van 9.00 tot 18.00 uur. „We hebben mensen aangenomen uit Dronten en Lelystad, dames en heren die voorheen een baan hadden bij de covid teststraten en nu bij ons aan de slag gaan. De flexmedewerkers komen uit de omgeving Harderwijk en Nunspeet. We zitten in de omgeving van het station en zijn ook goed toegankelijk met het openbaar vervoer.”

Eén van de attracties van Monkey Town Harderwijk is de afgeschermde peuterzone. (foto: Monkey Town Harderwijk)

Doolhof

Monkey Town is een indoor speeltuin met een grote speelstructuur waarbij kinderen zich kunnen uitleven met klimmen, klauteren, glijden en springen. Mark: „Het systeem is aan elkaar gelinkt door vakken en etages van 4, 6 of 10 meter hoog. Het is een soort doolhof met netten en hekjes, tunnels en loopbruggen. Ook zit er een glijbaan in. Kinderen vinden er altijd hun weg in. Ze kunnen nergens uitvallen of naar beneden vallen. Het is een uitdagende speelomgeving die voldoet aan alle veiligheidseisen.”

Bij Monkey Town is de glijbaan een vast onderdeel van het concept. Foto: Monkey Town Harderwijk

De vastgestelde prijs is voor een bezoek aan Monkey Town is 9,95 euro per kind, waarbij de volwassene als verplichte toezichthouder gratis toegang heeft. Ook is er een lasergame area, hiervoor geldt een toeslag van 1,50 euro. „Onze doelgroep is kinderen vanaf de basisschoolleeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Voor de kleintjes tot en met drie jaar is er elke doordeweekse dag een peuterochtend in een speciaal afgeschermde zone. Voor 11.30 uur kunnen zij, buiten de vakanties om, voor 4,95 euro naar binnen.”

Het interieur heeft comfortabele banken en loungestoelen (foto: Monkey Town Harderwijk)

Terwijl de kinderen ‘de aap uithangen’, kunnen de ouders op het gemak gaan zitten in het horecagedeelte, ,met comfortabele banken en (lounge)stoelen. Eén van de uitgangspunten van de franchiseorganisatie Monkey Town is dat ondernemers eigen invulling mogen geven aan het landelijke concept als basis. Deze eigen inbreng is onder meer terug te zien aan de menukaart. Ingrid: „We hebben dagelijks verse appeltaartjes en goede broodjes en wraps, gecombineerd met goede koffie, cappuccino en verse thee. We willen goede horeca neerzetten, maar ons restaurant is gericht op kinderen met de bekende klassiekers tosti’s, patat, frikandel en kipnuggets.”

De ondernemers mogen aan de horeca hun eigen invulling geven. Foto: Monkey Town Harderwijk

Kinderfeestjes

Naast het losse bezoek staat Monkey Town bekend om de kinderfeestjes. Hiervoor zijn vier arrangementen, van basic (11,95 euro per kind) tot en met een themafeestje met piraten, prinsessen en Oehlie als thema (18,95 euro per kind). ..De kinderen kunnen onbeperkt limonade drinken en voor de jarige is er een cadeautje. Afgezien van het basisarrangement is lasergamen gratis inbegrepen.”

Monkey Town Harderwijk

Verkeersweg 3
3842 LC Harderwijk
Tel: 0341-700290
harderwijk@monkeytown.eu
www.monkeytown.eu


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites