Reislokaal opent pop-up store in centrum van Putten

Deel dit artikel

Sinds 2 januari kent het centrum van Putten weer een stenen reisbureau. Met een pop-up store aan de Dorpsstraat 49 voor de komende drie maanden wil Reislokaal werken aan meer naamsbekendheid in Putten. De reacties zijn positief, merkt reisadviseur Els de Vries. “Een reisbureau in de winkelstraat vinden mensen toch wel fijn.”

Inrichting

Het pand fungeerde van september tot en met half december als kerstpakketten showroom. Tussen kerst en oud en nieuw is de ruimte omgevormd tot reisbureau. Een fraaie fotowand met foto’s van Europese en buitenlandse bestemmingen van Ibiza tot Griekenland en van Zuid-Afrika tot Curaçao brengt je al helemaal in vakantiesfeer. Dit ontwerp is gemaakt door Don Design uit Putten. In de wandvitrine staan fotolijstjes van al bezochte vakantiebestemmingen. De Reislokaal koffers, de eigen magazines met veel reisinspiratie en mooie boeken met reisbestemmingen van Lonely Planet, maken het geheel af.

Met de inspirerende fotowand van reisbestemmingen kom je bij Reislokaal al in vakantiesfeer. (foto’s: Marco Jansen)

Huiselijke sfeer

Over het ontstaan van het idee zegt reisadviseur Els: “We hoorden toch wel van veel mensen dat er een reisbureau miste in Putten. Er zijn geen stenen reisbureaus meer in de winkelstraat. Vanaf 2 januari 2024 tot eind maart is dit een reisbureau. In de nisjes en in de wand zie je onze eigen bezochte vakantiebestemmingen, dit geeft een huiselijke sfeer. We zijn al op heel veel plekken geweest: op camper reis naar Canada, naar Thailand, IJsland, Amerika, Alaska, echt de wereld rond. We willen ook zelf zo veel mogelijk nieuwe bestemmingen ontdekken.”

Inrichting pop-up-store met reiskoffers, boeken en brochures. Rechts de zelf bezochte vakantiebestemmingen.

Lokaal reisbureau

De pop-up store is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur en op zaterdag van 9.00-15.00 uur. Els is zoveel mogelijk als vast aanspreekpunt op de vestiging. Chris Mulder, eigenaar van Reislokaal, en Nannet van Staveren wisselen af tussen het kantoor in Ermelo en het pop-up reisbureau in Putten.

Els: “De reacties zijn heel goed: mensen zijn er echt blij mee dat er weer een reisbureau in de winkelstraat is. De eerste drie maanden van vorig jaar stonden we drie dagen in de week van 9.00 tot 17.00 uur met een camper op het Pauwenplein in Ermelo. De naamsbekendheid die we hierdoor kregen hopen we ook in Putten te bereiken. Mensen komen langs om even te kijken of een praatje te maken. We hebben al een paar afspraken mogen inplannen voor deze week, de agenda loopt lekker vol.”

Reisadviseur Els de Vries is het vaste aanspreekpunt van Reislokaal in Putten. “We bieden de standaard touroperators, maar ook veel maatwerk en we ontzorgen de klant.”

Vaste klanten en nieuwe aanvragen

Reislokaal is opgericht in april 2022 door Chris Mulder uit Putten. Sinds 10 juni 2022 is Reislokaal operationeel vanuit het kantoor in Ermelo. Els de Vries (35) uit Almere is vanaf het begin de reisadviseur van Reislokaal. Over de afgelopen anderhalf jaar zegt zij: “Het bevalt heel goed; we hebben al heel veel mooie reizen mogen verzorgen voor onze klanten. Inmiddels hebben we al veel vaste klanten die al meerdere keren via ons op reis zijn geweest. Bij nieuwe aanvragen horen we dat ze Reislokaal een keer voorbij zagen komen of ze hebben via via van ons gehoord van mensen die al via ons geboekt hebben.”

Reislokaal heeft afgelopen zomer ook twee keer met een kraam op de braderie in Ermelo gestaan en op 11 oktober op de Ossenmarkt in Putten. “Als je mensen op zo’n braderie spreekt hoor je toch wel dat klanten een vast aanspreekpunt prettig vinden. Vaak zien ze bij het boeken van een reis online door de bomen het bos niet meer.”

Met divers aanbod de klant ontzorgen

Reislokaal heeft een breed aanbod. “We kunnen alles boeken, wat de klant maar wil. We bieden de standaard touroperators, maar ook veel maatwerk: een autovakantie met een huurauto, een rondreis met vliegtuig of een cruise. Omdat het aanbod zo divers is kun je heel veel mooie reizen samenstellen. Naar het noorden of het zuiden, onze klanten gaan overal ter wereld naar toe. We kunnen alle reizen die online te vinden zijn ook boeken We zijn niet duurder dan de prijzen op het internet, omdat leveranciers onze commissie betalen. Als reisagent nemen we veel regelwerk uit handen. We zijn aangesloten bij de vereniging voor reisondernemingen ANVR en bij het garantiefonds SGR wat de klant zekerheid geeft.”

De winkel is open tot en met 31 maart; klanten kunnen vanaf 1 april weer op kantoor komen in Ermelo. We kunnen in overleg ook op afspraak bij klanten thuis komen.

De pop-up store van Reislokaal aan de Dorpsstraat 49 in Putten is geopend tot en met 31 maart.

Reislokaal
Dorpsstraat 49
3881 BA Putten
0341-201416
info@reislokaal.nl
www.reislokaal.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites