SURE E-bike als duurzaam vervoermiddel

Deel dit artikel

‘Snel oplaadbaar, comfortabel en veilig’

HARDERWIJK – De SURE is een innovatieve E-bike voor de zakelijke markt met een bijzonder snel oplaadbare accu. Deze heeft een actieradius van 90 kilometer en binnen acht minuten is 72% van de accu opgeladen. Daarmee is de SURE E-bike een waardig alternatief voor de auto voor korte afstanden en is uitstekend geschikt voor voor toerisme en recreatie. Donderdag was de opening van het Experience Center en hoofdkantoor van SURE Mobility in Harderwijk.

In het bijzijn van oprichter Patrick de Wit knipt wethouder Wilco Mazier het lint door. Foto’s: SURE

Wethouder financiën, verkeer en recreatie Wilco Mazier verrichte de opening samen met oprichter Patrick de Wit door het lint tussen twee fietsen door te knippen. Fietsmobiliteit heeft ook voor Harderwijk een hoge prioriteit, stelt de wethouder. „Naast woningbouw en duurzaamheid wordt mobiliteit de derde opgave. De huidige parkeernorm is 1,8 auto per huishouden en bij een aantal nieuwe projecten zal deze verlaagd worden naar 0,6 of zelfs 0. Dit betekent meer inzetten op een duurzame manier van vervoeren, zoals de fiets. De E-bike is ook een oplossing om mensen voor hun gezondheid in beweging te krijgen. Harderwijk gaat meer en bredere fietspaden krijgen. Samen met de Provincie kijken we ook naar fietsmobiliteit op de Veluwe, die als vakantiebestemming nummer 1 enorm populair is. De E-bike van SURE kan interessant zijn voor de toerist die de Veluwe wil verkennen.”

Het college heeft inmiddels twee elektrische fietsen aangeschaft als dienstfiets en voor een proefritje met de E-bike van SURE wil de wethouder zich zeker inzetten, belooft hij. ,,Dit kan een oplossing zijn voor afspraken van ambtenaren binnen en buiten de stad, maar dit concept leent zich ook voor deelmobiliteit. Bij de Boekhorstlaan willen we een ontvangstlocatie voor deelmobiliteit gaan inrichten en je kunt ook denken aan een ontvangstlocatie bij het station voor medewerkers van bedrijven om met een elektrische fiets naar naar Industrieterrein Lorentz te gaan.”

Wilco Mazier: ‘E-bikes lenen zich voor deelmobiliteit’

Patrick de Wit kijkt dan ook uit naar een verdere samenwerking. De sinds april 2022 in Hierden woonachtige oprichter van SURE Mobility heeft in Harderwijk het hoofdkantoor geopend. Hier zijn inmiddels negen medewerkers werkzaam. In het Experience Center zijn de opvallende oranje modellen van de E-bike te bewonderen. Niet alleen het uiterlijk – een kenmerkende Nederlands design – valt op, maar ook de accuprestaties zijn bijzonder, stelt Jasper Rynders, verantwoordelijk voor de strategische partnerschappen en allianties. „De E-bike is voorzien van een revolutionaire accutechniek. De hybride supercondensator is niet ontvlambaar en kan daardoor binnen worden opgeladen. Uniek is de snelle oplaadtijd; na 8 minuten is 72% van de accu vol en in een halfuur is de accu volledig opgeladen. De accu gaat 12 keer langer mee dan een standaard Lithium accu. Met een actieradius van 90 kilometer is de E-bike zeer geschikt voor het woon-werkverkeer. De fiets heeft een goede balans en gewichtsverdeling, zodat ook mensen met minder fietservaring een veilige en comfortabele rijervaring hebben.”

De opening bracht veel relaties en samenwerkende partners van SURE naar het nieuwe pand.

SURE Mobility richt zich met een compleet pakket rondom de E-bike uitsluitend op de zakelijke markt. Rynders: „Dit concept Mobility as a Service betreft onder meer allriskverzekering en financiering (leasen kan al vanaf 2,49 euro per dag) door Mmobility en alle fietsen zijn via een SIM-kaart van KPN verbonden met het IoT-netwerk van KPN. Hierdoor zijn de fietsen overal traceerbaar en dat geeft bedrijven inzicht in het gebruik. De fietsen worden modulair opgebouwd en geassembleerd op drie locaties in Nederland en Duitsland. Hier vindt ook onderhoud plaats en er wordt samengewerkt met mobiele fietsenmakers uit verschillende regio’s die ter plekke reparaties uitvoeren.”

Voor de vrijetijdsactiviteiten voor toerisme en recreatie heeft de SURE E-bike als voordeel dat deze snel oplaadbaar is en daardoor vaak inzetbaar. De fiets is hufterproof en altijd te lokaliseren. In Harderwijk gaat SURE Mobility een samenwerking aan met Heerlijk Harderwijk (Inge van Assen) en Dirk Roelofsen die de E-bike bij Veluvia verhuurt.

SURE Mobility
Lorentzstraat 11-08
3846 AV Harderwijk
www.sure-mobility.com
info@sure-mobility.com

Het pand van SURE Mobility aan de Lorentzstraat 11-8.


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites