The Links Valley viert vijfjarig jubileum: ‘Welcome to the club’

Deel dit artikel

ERMELO – The Links Valley viert in het weekend van 12, 13 en 14 mei het eerste lustrum. Het jubileumweekend is zowel voor eigen leden als bezoekers die kennis willen maken met de golfsport. Het thema is: ‘Welcome to the club’.

Het avontuur van Rianet van der Ven en Mike Woltering uit Harderwijk, die samen met compagnons Wichert en Anita Rozendaal uit Kampen de golfbaan exploiteren, begon in 2018. “We zijn gestart in een tent, omdat het clubhuis nog in aanbouw was. Die eerste drie maanden vond ik een fantastische periode om mee te maken, want daar zijn zoveel mooie ervaringen en contacten ontstaan”, blikt Rianet terug. “Daar hebben we onze eerste horeca ervaringen opgedaan en de gelegenheid gekregen om veel mensen te leren kennen. Mensen waren nieuwsgierig, kwamen koffie drinken en maakten vervolgens een afspraak om te komen golfen. De tent was ingericht met golfshop. Koffie kreeg je in een bekertje, maar wijn serveerden we in een mooi glas.”

The Links Valley is een golfbaan in een natuurlijke omgeving.

Inmiddels is Brasserie The Valley het visitekaartje en Rianet spreekt vol trots over de locatie. “We hebben hier de brasserie, de golfshop en vergadermogelijkheden. Zodra het terrasweer is, kun je heerlijk buiten vertoeven. Dan is het een super locatie met het mooiste terras van de Veluwe. Uiteraard voor de golfers, want voor hen hebben we de golfbaan aangelegd, maar ook worden we steeds meer gezien door wandelaars en fietsers in de regio die op hun route van harte welkom bij ons zijn.”

Vier keer beste negen holes golfbaan

De voormalige zandafgraving op landgoed Ullerberg is omgevormd tot een glooiende negen holes golfcourse. The Links Valley is een negen holes golfbaan die je ook andersom kunt spelen. In 2020, 2021, 2022 is de golfbaan door Leading Courses uitgeroepen tot beste negen holes golfbaan van Nederland. In 2023 staat The Links Valley wederom op de eerste plaats in de Golfers Choice Ranking in de verkiezing Beste 9-holes golfclub (overall) van Nederland.

“Iedereen uit Nederland kan bij ons golfen, als je in het bezit bent van een golfvaardigheidsbewijs. We kunnen mensen die van ver komen een complete dag bieden inclusief eten en drinken, maar ook voor mensen in de omgeving zijn we heel toegankelijk. Golfclub The Links Valley heeft inmiddels 600 leden.”

The Links Valley is ook in 2023 door Leading Courses uitgeroepen tot beste negen holes golfbaan.

Jubileumweekend

The Links Valley geeft een feestelijk tintje aan het vijfjarig bestaan. Op vrijdag 12 mei is er golf voor de leden met aansluitend eten en drinken. ’s Ochtends is er sportieve vriendinnengolf; een wedstrijd voor dames. ’s Middags is er een herengolfwedstrijd.

Zaterdag 13 mei is ‘Welcome to the club’ voor iedereen die kennis wil maken met de golfsport. “Onze golfprofessionals geven gratis clinics in groepsverband (6-8 personen). Hiervoor zijn ’s ochtends en ’s middags vier tijdsblokken van 50 minuten tot een uur gereserveerd. Je hoeft alleen sportieve schoenen mee te nemen, wij zorgen voor golfspullen. Mocht je na de kennismaking verder willen met golf dan kun je er voor kiezen een cursus handicap 54 te gaan volgen om zo je baanpermissie te halen.”

Verder is er deze dag ook vriendengolf, 9 holes in een flight van 4 personen tegen een gereduceerd tarief. Speciaal voor deze zaterdag serveert de brasserie een lustrum lunchplank met mooie Veluwse gerechten om kennis te maken met The Links Valley. “Hiervoor graag wel vooraf reserveren.”

Brasserie The Valley serveert zaterdag 13 mei een lustrum lunchplank.

Zondag 13 mei is er een Culigolfronde; golfen met heerlijke feestelijke hapjes voor de leden. “Aan het eind van de middag gaan de beentjes van de vloer, dan wordt er muziek gedraaid en gaan we met een goede swing op naar de volgende vijf jaar!”

www.thelinksvalley.nl


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites