Vispaleis Dries van den Berg & Zn. één jaar op nieuwe locatie

Deel dit artikel

Om het eenjarig bestaan op de nieuwe locatie te onderstrepen, verlootte Vispaleis Dries van den Berg & Zn. op oudejaarsdag een Ofyr barbecue ter waarde van 1500 euro. Om dit een officieel tintje te geven, verrichte Rianne Smit van Notariskantoor De Jonge de trekking. Uit de circa vijfduizend bonnetjes trok de notaris Harderwijker Henk Hoeve als gelukkige winnaar.

HARDERWIJK – De verbaasde winnaar kreeg van Peter van den Berg telefonisch te horen dat hij als extraatje bij twee kibbeling menu’s een Ofyr ‘open haard annex grill’ voor vis en vlees had gewonnen. Klanten konden vanaf 14 november 2019, een jaar na de verhuizing, tot 31 december bij een besteding hun kassabon met telefoonnummer inleveren. Dit leverde zes emmers vol lootjes op die over de toonbank werden uitgestort.

Notaris Rianne Smit deed de trekking in het bijzijn van Peter van den Berg. Winnaar van de Ofyr barbecue werd Henk Hoeve uit Harderwijk. Foto: Marco Jansen

Peter van den Berg (35) en vader Dries (63) kijken een jaar na de opening met gepaste trots naar hun levenswerk. “We hadden op 14 november 2018 ons 40-jarig jubileum en de opening. Sindsdien zijn we zo bizar druk geworden dat we het bijna niet konden overzien. Harderwijkers waren vrij sceptisch over de mindere loop die we op deze locatie langs de N302 zouden krijgen, maar de aanloop is 30-40 procent meer dan op de oude locatie. We zijn dankbaar dat onze vaste klanten zijn gebleven. Op een drukke dag komen hier meer dan duizend mensen binnen en het afgelopen jaar zijn we zelfs de grens van 250.000 bezoekers gepasseerd. De omzet is bijna verdubbeld.”

Viszaak met horeca

Het vispaleis is nu een veelzijdig bedrijf met viszaak, nieuwe rokerij, restaurant en palingmuseum. Naast de bekende (gerookte) paling, zalm, makreel en haring is het assortiment uitgebreid met veel schelp- en schaaldieren in een leefbak en een grote keus aan verse vis. Het team groeide met de verhuizing van 10 naar 15 medewerkers en bestaat inmiddels uit 40 man personeel. “Dit bedrijf heeft een bijzondere routing. Niet alleen onze klanten, maar ook wij voelden ons de eerste weken als een kat in een vreemd pakhuis. Van een visboer word je een manager van een veelomvattend bedrijf met veel reuring.”

Peter van den Berg (35) loopt vanaf jongs mee in de zaak en is per 1 januari 2020 alleen eigenaar, al werkt zijn vader Dries (63) nog dagelijks hard mee in de zaak. ,,In de vis wordt veel van je gevergd; het is vaak vroeg je bed uit en je krijgt vieze handen. Maar we zijn trots op ons ambacht en zonder ons mooie team hadden we dit niet gered.”

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk
T: 0341-423723
www.driesvandenberg.nl

Bericht verschijnt woensdag 8/1/20 in de


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites