Hotel Kasteel De Essenburgh, tot rust komen in luxe ambiance

Deel dit artikel

Omgeven door een oase van groen is Kasteel De Essenburgh in Hierden een authentieke en inspirerende plek om tot rust te komen. De Essenburgh dateert van 1652 en is sinds 1950 in eigendom van de norbertijnen. Sinds februari 2023 is de exploitatie van de locatie overgenomen door de Q Hospitality Group. “Binnen drie jaar willen we de locatie op het niveau van het Quality Lodging platform hebben waar we bij zijn aangesloten: horeca en hotellerie in het topsegment”, klinkt operationeel directeur Jasper Ebbink ambitieus.

Het even verderop gelegen Veluwe Hotel De Beyaerd in Hulshorst was al in handen van de Q Hospitality Group. “Toen ze de kans kregen de exploitatie van De Essenburgh over te nemen van Jos en Angela Baars, zagen de hoteleigenaren daar synergievoordelen in. De Beyaerd heeft 91 kamers en Kasteel de Essenburgh 37 kamers. Als de horeca in De Beyaerd vol is vanwege een evenement, adviseren we de gasten naar De Essenburgh te gaan. Bij een bruiloft met 100 gasten in De Essenburgh kunnen zij ook in De Beyaerd overnachten. Ook kunnen we zo goed schuiven met personeel”, vertelt Jasper Ebbink (33) uit Dronten. Hij is operationeel manager bij De Beyaerd en eindverantwoordelijk voor de exploitatie van De Essenburgh. “Deze locatie is vooral bijzonder omdat je op dit landgoed helemaal tot rust komt. Vanaf de Zuiderzeestraatweg kom je via de oprijlaan in een heel andere wereld terecht. Het is hier doodstil, je bent even compleet van de bewoonde wereld weg. Alle seizoenen is het hier prachtig; het voorjaar, de zomer en de herfst heb ik al meegemaakt en ik ben heel benieuwd als hier in de winter sneeuw ligt.”

De kroonluchter die eerst zwart was is nu goudkleurig. (foto: De Essenburgh)

Boutique chique

De omgeving is uniek en de locatie authentiek. Maar het kasteel verdiende wel een upgrade naar de huidige maatstaven. Het product – horeca en hotel – is volop in ontwikkeling. “De vijf kasteelkamers willen we februari 2024 gaan renoveren. Daarna gaan we door met ontwikkeling van de andere 32 kamers van het bijgebouw”, vertelt Ebbink. De centrale hal heeft al een restyling ondergaan. ”We brengen het kasteel naar de rustige uitstraling van boutique chique met af en toe een uitblinker. Dit zie je in de hal terug aan de glanzende marmeren vloer, de groen geschilderde wanden, een schilderij met gouden lijst die er uit springt en een gouden kroonluchter die eerst zwart was.”

Het schilderij met gouden lijst is een eyecatcher. (foto: De Essenburgh)

De ontbijtzaal beneden wordt grondig aangepakt qua akoestiek en verlichting. “Dit wordt een groter project in het laagseizoen. Dan gaan we ook de bar openbreken en groter maken. Het restaurant en de ontbijtzaal zijn straks helemaal nieuw. Er komen nieuwe meubels. Ook de rustige luxe lounge en de high tea zaal krijgen mooie zitjes. In december is alle inrichting voor het hoofdgebouw binnen.” De vijf vergaderzalen krijgen nieuwe audiovisuele apparatuur. “Bestaande beamers en schermen worden vervangen door verrijdbare tv’s met soundbars en beweegbare camera’s. Zodat we de zalen kunnen verhuren aan zakelijke gasten voor vergaderingen, maar ook kunnen inrichten voor een pubquiz. De kasteelzaal kan ook geboekt worden voor een private dining of een bruiloft.”

Operationeel manager Jasper Ebbink met chefkok Melvin Zandsteeg (links). (foto: De Essenburgh)

Er is in negen maanden al veel gedaan, maar niet alles kan tegelijk, beseft Ebbink. “We maken er een totaalconcept van dat eenheid uitstraalt. Op termijn moeten de kamers van het bijgebouw hier ook mee gaan matchen.”

Operationeel manager Jasper Ebbink: “We werken aan een totaalconcept dat eenheid uitstraalt.” (foto: De Essenburgh)

Kerstsfeer

Ebbink merkt dat het kasteel de afgelopen negen maanden weer onder de aandacht is. “Wandelaars van het klompenpad Heyrderpad die bij ons starten met koffie en appeltaart en bij binnenkomst een wijntje en een bitterbal nemen. Een mooi bijkomstigheid voor het naseizoen.” Hij kijkt er naar uit om het kasteel in kerstsfeer te brengen. “We hebben een kerstarrangement voor overnachting en eten en voor de lokale gast op eerste kerstdag een vijfgangendiner.”

Kasteel De Essenburgh
Zuiderzeestraatweg 199
3849 AE Hierden
T: 0341 451 841
www.kasteelessenburgh.com


Bron:

https://tweevier.nl/harderwijk-magazine/

Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites