Eerste Sanitairkamer Schoolvoetbaltoernooi Harderwijk

Deel dit artikel

‘Belangrijk dat zoveel mogelijk basisscholen meedoen’

Op woensdag 29 maart en woensdag 5 april is er voor de 70ste keer schoolvoetbal in Harderwijk. Voor het eerst heeft Sanitairkamer zijn naam aan het toernooi verbonden. “Ik vind het belangrijk dat alle kids kunnen voetballen, doordat alle basisscholen meedoen aan zo’n toernooi”, motiveert Daniël Lamboo waarom hij met zijn bedrijf hoofdsponsor is van het tweedaagse evenement bij VVOG.

In oktober werd door de organiserende Stichting Schoolvoetbal Harderwijk bij het vaststellen van de begroting geconstateerd dat er door stijgende kosten een tekort zou ontstaan. Om de begroting sluitend te krijgen en de inschrijfgelden te kunnen verlagen was een sponsor dringend gewenst. Kelvin Schiffmacher, HR-manager bij Sanitairkamer, gooide een balletje op bij zijn werkgever. Sanitairkamer wilde de helpende hand bieden, al bekent eigenaar Daniël Lamboo (34) geen voetballiefhebber te zijn. “Ik heb vroeger wel in de D’tjes en de E’tjes gevoetbald bij VVOG, en toen ik ouder werd nog twee jaar in een vriendenteam, maar ik vond het stappen interessanter dan voetbal en was vooral in de kantine aanwezig. Met voetbal heb ik dus niet zoveel, al ben ik al wel vier jaar LED-bordsponsor bij VVOG. Kelvin vroeg mij voor het schoolvoetbal en ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk basisschoolkinderen mee kunnen doen. We hebben dit nu afgesproken voor één jaar en ik sta er voor open om het meerdere jaren te doen.”

Gezonde versnaperingen

De organisatie kan door de bijdrage van Sanitairkamer kostendekkend werken. Jumbo Harderwijk stelt gezonde snacks (groente en fruit) en water beschikbaar. Schiffmacher: “We schaffen voor de winnaars bekers aan en we gebruiken de app Tournify om alle uitslagen die tussentijds door scheidsrechters worden doorgegeven digitaal te verwerken, zodat de uitslagen en standen direct zichtbaar worden op alle tv’s in de kantine en op het grote LED-bord. De kantine, accommodatie en andere faciliteiten worden beschikbaar gesteld door VVOG. Maar hoe meer scheidsrechters en vrijwilligers er zijn voor hand- en spandiensten, hoe hoger de uitgaven worden. We geven vrijwilligers consumptiebonnen en door de gestegen kantineprijzen nemen onze kosten ook toe, want dit nemen we af van VVOG. We zijn dus erg blij met de sponsoren.”

Twee voetbaldagen

Dankzij de financiële bijdrage van Sanitairkamer kunnen de inschrijfgelden voor de scholen worden verlaagd en daarmee ook de drempel om mee te doen. 21 scholen hebben hun deelname bevestigd wat betekent dat 136 teams en 1.000 kinderen actief zijn op de acht voetbalvelden bij VVOG. “136 teams is een recordaantal’’, weet Schiffmacher (36), bestuurslid van de stichting. Op de eerste dag spelen groep 7 en 8 hun poulewedstrijden en de finale eindrondes. Groep 5 en 6 komen op dag 2 in actie. “We proberen de wedstrijdduur zo in te delen dat iedereen voldoende speeltijd krijgt.”

KNVB-regels

Het Sanitairkamer Schoolvoetbaltoernooi Harderwijk is een officieel KNVB-toernooi met geldende regels en veldafmetingen. Er worden in jongens- en meisjesteams gespeeld, al mogen meisjes ook in jongensteams meedoen, maar niet andersom. De eerste wedstrijden beginnen om 13.00 uur, de laatste zijn rond 17.00 uur afgelopen. De regiofinales in Putten zijn op 17 mei en de provinciale finale op 31 mei.

(vlnr): Kelvin Schiffmacher (bestuurslid), Daniël Lamboo (sponsor), Cor-Jan van Gilst (voorzitter) Foto: Marco Jansen

Over Sanitairkamer

Daniël Lamboo is Sanitairkamer begonnen in 2012 aan de Pascalstraat (150 m2). Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie (800 m2) aan de Karel Doormanlaan. Het hoofdkantoor is sinds 2019 gevestigd aan de Braillestraat 7 op Lorentz III en in 2021 is de uitbreiding afgerond. “We zijn van origine een webshop maar de verkoop via internet is voor de sanitairbranche lastig. Er was vraag naar fysieke winkels in de regio. We hebben er nu zes: in Harderwijk (2019), Grootebroek, Nieuwegein, Zaandam, Zoeterwoude, Zevenaar en de zevende opent 1 april in Den Bosch.”

Sanitairkamer levert alles op gebied van badkamers: sanitair en tegels. “We zijn vooral onderscheidend met ons assortiment, want we hebben inmiddels meer dan 1500 producten onder het label Saniclear. Ons huismerk kopen we rechtstreeks in bij de fabrikant.”

In 2019 telde Sanitairkamer 37 medewerkers. De laatste vier jaar het bedrijf hard gegroeid en zijn het er nu om en nabij 100.


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites