Gouweleeuw Schilders viert opening en tienjarig bestaan

Deel dit artikel

‘Dankbaar voor wie er waren, het was een topfeest’

De afgelopen weken moest nog hard worden gewerkt aan de laatste details van het interieur zoals het ophangen van de laatste gordijnen. Alles moest perfect zijn voor de datum van vrijdag 17 februari, de grote dag van de opening. Dat lukte ook, de deadline werd gehaald. Patrick en Sylvana konden bezoekers en genodigden vol trots hun nieuwe pand aan de Morsestraat 2B presenteren.

Na het weekend moeten ze er nog steeds wat van bijkomen, zo overweldigend was de indruk van zoveel cadeaus en mooie woorden. Trots overheerst bij Patrick en Sylvana. „Dit is super, we hebben hier keihard voor gewerkt met zijn allen. Dat we ons tienjarig bestaan in het nieuwe pand konden vieren is bijzonder mooi’’, vindt Patrick. „We moesten ook verhuizen, door de groei van het schildersbedrijf en de inspiratiestudio die Sylvana vorig jaar is begonnen.”

Ook Sylvana had een opening als deze nog niet zo meegemaakt. „Ik wist niet wat ik kon verwachten, je denkt dat wat mensen een praatje komen maken. Maar ik kon het wel vergelijken met onze bruiloft, je staat middenin de aandacht. Mensen gaan er echt voor zitten om een mooie persoonlijke kaart te schrijven. Alles draaide om ons. Het was echt een heel mooie belevenis.”

Het logo was zichtbaar door de transparante tent.

Van 12.00-16.00 uur was er een open dag en had iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen. Er was een goede opkomst van circa 100 bezoekers. Vaste klanten hadden een uitnodiging per mail ontvangen. Beneden in het magazijn was een Experience ingericht met allerlei demonstraties van mogelijkheden bij Gouweleeuw Schilders. Sylvana: „We hadden verschillende hoekjes opgezet om te laten zien wat we doen en wat we kunnen: een hoekje houtrot herstellen, behangen, een spuitcabine voor het spuitwerk en het detail schilderen en strakke lijnen laten zien. Voor wie mee wilde doen, hadden we beschermkleding en maskers.”

Patrick, werkvoorbereider Ruud en alle schilders waren bezig met hun project. Patrick: „Bij deze workshops van collega’s konden kinderen een stukje behangen en spuitwerk doen.”

Verschillende demo’s en workshops tijdens de open dag: Foto’s: Marlous Krul Studio Velix.

Luxe afwerking

Na het rondje beneden kon boven in de Inspiratiestudio de stalenboeken worden doorgebladerd en stonden Sylvana en management assistente Marein klaar om productinformatie te geven en om vragen te beantwoorden. Patrick: „Boven is alles perfect afgewerkt, de kantoorruimtes, Inspiratiestudio en personeelsruimte met bar voor de vrijdagmiddagborrel. Mensen waren vol verbazing. Wij kunnen alles doen wat je hier ziet. De raamdecoratie en vloeren doen we in samenwerking met een vriend, Elroy Martens, van In Between. We kunnen samen een compleet kantoor of huis aankleden en afwerken.”

Uitleg over de producten en mogelijkheden in de inspiratiestudio.

Inspiratiestudio

In de Inspiratiestudio, die van maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur zonder afspraak te bezoeken is, ontvangt Sylvana graag de klant. „We zijn vorig jaar begonnen met de behangverkoop en wandbekleding. Daarbij wilden we ook een ruimte om de klant te laten zien wat er kan op dit gebied. Mensen kunnen hier komen voor kleur- en behangadvies. Nieuwe stalenboeken komen zo snel mogelijk online. Voorheen werden er kleurenplannen naar ons opgestuurd, nu maken wij ze zelf en kunnen we het in de studio bespreken. De Inspiratiestudio is nu nog gericht op binnen, maar we gaan ook samples laten zien voor buiten, om gevelbeplating te spuiten, gekleurd stucwerk en keimen.”

Openingsfeest tot 23.00 uur

’s Avonds waren er zo’n 180 genodigden op het openingsfeest: familie, vrienden, zakelijke klanten, grote klanten waarvoor het hele jaar werk wordt uitgevoerd en mensen die aan het pand hebben meegeholpen. Ook de netwerkclubs JCI Noordwest Veluwe en de Tafelronde waren aanwezig. Patrick: ,,Het was een geslaagd openingsfeest met een walking dinner van Catering van den Berg. Bas en Wim van den Berg hadden ook de transparante tent geregeld, waardoor je ons logo nog kon zien.”

Catering van den Berg had een grote tent geregeld, op het feest waren 180 genodigden. Foto’s: Romy Dermout Photography

Dankbaar

Patrick kreeg als verrassing een optreden van zanger Jannes aangeboden. Sylvana zegt hierover: „Hij wilde hem graag voor onze bruiloft boeken, maar ons bruiloftsbudget was op, dus daar heb ik een stokje voor gestoken. Maar mijn vader had dat onthouden en door vele bijdragen is dit nu als cadeau gegeven. Patrick was verrast en toonde zijn emoties.”

Patrick zegt een gevoelsmens te zijn. „Ik vermoedde wel dat er wat geregeld was, maar dit wist ik niet. Heel mooi dat ze dit hebben onthouden. Ik ben ook vooral dankbaar dat mensen die we hebben uitgenodigd, voor het grootste deel ook zijn gekomen. Dat zegt iets over ons bedrijf en dat realiseer je je dan wel. Het was echt een topfeest en zo kijkt iedereen er ook op terug.”

Patrick en Sylvana zijn trots en dankbaar: “Al die mooie woorden en aanwezigheid van mensen waarderen we echt.”

Soms vanzelfsprekend

Ook bij Sylvana is er veel waardering voor de zee van planten, flessen wijn en cadeaus voor het gezin zoals kaartjes voor de bioscoop en de Efteling. „Dat zoveel mensen voor ons komen, betekent dat je het goed doet. Het gaat soms zo snel dat we het soms zelf niet door hebben. We genieten er nog niet zo van en bij zo’n opening besef je het wel. Hard werken vinden we normaal als je jong bent. Als je hard werkt, kun je zoiets neerzetten. We zijn jonge ondernemers, ik ben 31 en Patrick 32 jaar, en dan wil je bewijzen dat je het kunt. Al die mooie woorden van mensen waardeer ik echt. Als ondernemers die zelf ook succesvol zijn, dan zeggen trots op ons te zijn, geeft dat nog iets meer voldoening.”

De ondernemers zitten al vanaf november aan de Morsestraat, het nieuwste verzamelpand in Harderwijk. Ze zijn hier van 100 m2 naar 300 m2 ruimte gegaan. Sylvana: „We groeiden uit ons vorige pand en moesten een hal huren voor de steigers. Hier hebben we de ruimte voor opslag en een werkvoorbereidingsruimte. We zitten op een mooie zichtlocatie, makkelijk bereikbaar vlakbij de weg en met goede parkeergelegenheid. We hebben een diepe unit, achter ons zit Schildersbedrijf H. van Ark van mijn vader.”

‘We staan voor kwaliteit’

Bij Gouweleeuw Schilders werkt nu 14 man vast personeel, en inclusief inleen is er soms wel 20 man aan het werk. Patrick: „We gaan er altijd voor, wat op ons pad komt proberen we aan te pakken, voor particulieren, aannemers, vastgoedbeleggers, interieurstylisten en -architecten, bedrijven, scholen en instellingen. Daarbij houden we de kwaliteit hoog. Met Ruud als werkvoorbereider en Marein op de administratie kunnen we sneller reageren bij ad-hoc klussen en hebben we meer grip.”

 

Gouweleeuw Schilders

Morsestraat 2B
3846 CW Harderwijk
0341-276166
www.gouweleeuwschilders.nl
www.inspiratiestudiogouweleeuw.nl (webshop)


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites