Sport & Spine viert opening van nieuwe locatie

Deel dit artikel

‘De komende tien jaar hier niet meer weg’

HARDERWIJK – Met een open dag voor orthopeden, huisartsen en andere relaties uit de zorg is de nieuwe praktijk van Sport & Spine op vrijdag 12 mei officieel geopend. ’s Avonds was er een feestelijke borrel voor familie en vrienden en iedereen die heeft meegeholpen met de aankleding van het pand aan de Prins Mauritslaan 45a. „Het is nu helemaal af en dat willen we graag laten zien aan de mensen die betrokken zijn.”

Vrijdag 12 mei was de opening voor familie, vrienden, relaties en zorgpartners. (Eigen foto’s)

Met de opening komt een eind aan een periode van vier maanden klussen aan het pand waar voorheen Koekman Telecom gevestigd was. Het team van Sport & Spine is overgegaan op 27 maart. Op dat moment was alles klaar op de tweede oefenzaal na. „We hebben alles aangeraakt, muurtjes gebouwd, alles geverfd, de oefenzaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. Het was een hele klus, we zijn in november begonnen en waren eind april klaar. Daardoor hebben we het wel helemaal naar onze zin kunnen maken”, vertelt praktijkhouder Maaike Wiersema.

Het resultaat is een ruimte waar je je thuis kunt voelen, jezelf kunt zijn en in elk geval vertrouwd bent om de informatie te delen die nodig is voor je revalidatie. „Het is een beetje thuiskomen, voor zover mogelijk. Met een puzzel op de tafel als je moet wachten, een rustige huiskamersfeer, maar ook weer niet al te serieus. Voor onszelf hebben we een mooie kantine met een prima keuken, waar we met het team kunnen vergaderen en casussen kunnen bespreken. Op de nieuwe locatie zijn we beter zichtbaar, je komt fijner binnen en voor onszelf is het daglicht erg prettig.”

Praktijkhouder Maaike is blij met het eindresultaat na maanden klussen. ,,We hebben het helemaal naar onze zin kunnen maken.”

Zoektocht

De totale ruimte is 450 m2 en bestaat naast de wachtruimte uit zes spreekkamers en twee oefenzalen van 85m2 die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het was voor Maaike en haar team een behoorlijke zoektocht om een dergelijke locatie te vinden. Sport & Spine was sinds 2014 gevestigd aan het Engelserf, voorheen het oude belastingkantoor, en vanaf 2019 in het souterain. In september 2021 hoorden ze officieel dat het pand verkocht was aan Perspectief. „Toen begon de zoektocht. In Harderwijk zijn weinig geschikte locaties voor zorgaanbieders. Toch willen wij graag in de wijk aanwezig zijn om bereikbaar te zijn voor iedereen. Via ons netwerk hoorden we dat Koekman zou gaan verhuizen naar een nog te bouwen locatie. Het pand stond dus nog niet te huur en dat was het geluk dat we nodig hadden.”

Specialisatie

Sport & Spine bestaat sinds 2014; het team bestaat sinds de zomer van 2022 uit zes fysiotherapeuten: sportfysio Maaike Wiersema, Nienke Beelen, Nicole Deleij (revalidatie nieuwe knieën en heupen), Puck Verhoef (revalidatie schouderblessures), sportfysio in opleiding Jurre Hüther, Karin van de Kamp en Inke van Duijn. Maaike (37) en haar team specialiseren zich steeds mee. „Revalideren van operaties en van sportblessures is waar we goed in zijn. Daarvoor is ook de grote oefenzaal nodig. We willen mensen weer fit het veld op krijgen en fit in het dagelijks leven. Daar ligt onze kracht en dat weet de patiënt. We worden er vooral heel blij van. De praktijk wordt volwassen; we weten waar we goed in zijn en dat komt steeds beter tot zijn recht. Er komt nu weer een periode van opbouwen, maar op deze locatie willen we nog wel wat verder groeien.” Sport & Spine is verbonden aan hockeyclub De Mezen, De Woelwaters (zwemmen en waterpolo) en HZVV (zaalvoetbal).

Team Sport & Spine: Achter (vnlr): Puck, Nienke, Inke, Nicole, Karin, Jurre. Voor: Caya (stagiair), Maaike.

Samenwerking

Ook de nieuwe locatie is een klein gezondheidscentrum, want alle partners zijn meeverhuisd. Alleen CLYMS (laagdrempelig bewegen met yoga en pilates), dat ook van Maaike is, blijft tot eind 2023 aan het Engelserf. Het team werkt nauw samen met de andere disciplines.

Dit zijn logopedist Aimee van Munster, podotherapeut Anouk Lugtenberg van de landelijke keten Innofeet, psychosomatisch fysiotherapeut Martine Schouten, personal trainer Collin Oosthof en masseur Edwin van Vliet.

„We zijn samen een team dat fijn en laagdrempelig samenwerkt met elkaar. Dat gaat heel spontaan, zonder prestatieafspraken maar met de gedachte dat de patiënt centraal staat. We willen met elkaar de zorg beter maken. Op sommige dagen zitten we vol, maar we hebben nog wel wat ruimte en het is altijd leuk om meer samen te werken.”

Sport & Spine Fysiotherapie
Prins Mauritslaan 45a
3843 AJ Harderwijk
06-30624718
www.sport-spine.nl

sportenspine

 sportspinefysio

 


Website door:  Refreshed | Gewoon goede websites